Setari Cookie-uri

Hepatita C: preventie si tratament

Hepatita C este o boala cu care se confrunta multe persoane si care din pacate in fazele incipiente cand poate fi curabila nu prezinta simptome. De aceea este foarte important sa va testati anual in ceea ce priveste Hepatita C. mentionam ca Hepatita C nu are vaccin.

Tratamentul Hepatitei C

hepatita C tratament, tratament hepatita C, hepatita C preventie Scopul tratamentului este raspunsul viral sustinut.

Tratamentul hepatitei cronice C are drept scop eliminarea virusului din sange. Scopul tratamentului este obtinerea unui raspuns viral sustinut, sau RVS. Un raspuns viral sustinut are loc atunci cand virusul nu mai poate fi detectat in sange la 6 luni dupa tratament.

Terapia completa dureaza maxim 1 an, desi durata recomandata a tratamentului depinde de genotipul viral. De exemplu, persoanele cu genotip 2 sau 3 pot primi tratament pentru numai 24 de saptamani. Pentru pacientii cu genotip 1, tipul cel mai raspandit in Romania (99% conform cu ultimele studii efectuate), tratamentul dureaza de obicei 48 de saptamani. In timpul tratamentului, medicul va monitoriza atent sangele si va face si alte teste pentru a vedea daca tratamentul este eficient.

Citește și:

Tratamentul curent pentru hepatita cronica C in Romania poate include doua terapii, desi, la nivel global, a fost implementata deja tripla terapie, pentru care sansele de raspuns sunt aproape duble in cazul pacientilor fara tratament anterior, in timp ce pentru pacientii cu esec la terapia anterioara, tripleaza ratele de raspuns viral sustinut, adica raspunsul favorabil. Din pacate, momentan, acest tratament nu este inca disponibil in Romania.

Foto: Shutterstock.com

Comunicat de presa

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.