Setari Cookie-uri

Testeaza-te gratuit pentru Hepatita C

Alianta Pacientilor Cronici din Romania lanseaza cea mai vasta campanie de depistare a infectiei cu virusul hepatitei C, desfasurata la nivel national

Comunicat de presa

Alianta Pacientilor cu Afectiuni Cronice (APCR), impreuna cu Institutul National de Boli Infectioase
„Prof. Dr. Matei Bals”, cu sustinerea laboratoarelor Bioclinica, Radio Romania si Roche Romania, lanseaza astazi cea mai vasta campanie de testare pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C desfasurata in ultimii ani, sub sloganul: „Hepatita C nu doare. Doar ucide.”

testare gratuita hepatita C

50.000 de teste gratuite de depistare a infectiei cu virusul hepatitei C vor fi puse la dispozitia celor interesati prin intermediul laboratorului Institutului National de Boli Infectioase ”Prof. Dr. Matei Bals” din Bucuresti si a celor peste 70 de laboratoare Bioclinica si partenere din toata tara.

Lista acestor laboratoare este disponibila pe site-ul campaniei, www.afladec.net, sau la numarul de telefon 021.326.00.36, numar cu tarif normal.

Citește și:

Persoanele care doresc sa se testeze trebuie doar sa se adreseze laboratorului Institutului National de Boli Infectioase ”Prof. Dr. Matei Bals” sau celui mai apropiat laborator Bioclinica sau partener, solicitand testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV.

Cezar Irimia, Presedinte APCR, argumenteaza necesitatea acestei campanii: „Este foarte important sa vorbim despre hepatita C, pentru ca Romania ocupa locul 1 in Europa ca numar total de cazuri de hepatita C, conform datelor de prevalenta raportate de Organizatia Mondiala a Sanatatii1, si locul 4 ca rata a mortalitatii cauzate de afectiunile hepatice, mai exact 44.5 decese la suta de mii de locuitori, in conditiile in care media europeana este de 15 decese la suta de mii de locuitori.2 La noi in tara se afla aproape 10% din cele 12 milioane de persoane care se presupune ca sunt infectate cu virusul hepatitei C din intreaga Europa.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.