Setari Cookie-uri

Testeaza-te gratuit pentru Hepatita C

Alianta Pacientilor Cronici din Romania lanseaza cea mai vasta campanie de depistare a infectiei cu virusul hepatitei C, desfasurata la nivel national

Campania va fi vizibila prin numeroase canale de acoperire media precum: metroul bucurestean, panouri outdoor pe cateva artere nationale importante din judetele Bacau, Iasi, Piatra Neamt, Suceava, Oradea, Brasov, Cluj, Targu Mures, Sibiu, Deva, Timisoara, Craiova, Slatina, Constanta si Braila si inserturi in editiile nationale ale ziarului Libertatea. De asemenea, campania va fi promovata si prin intermediul spoturilor radio difuzate pe frecventele Radio Romania Actualitati, Radio Bucuresti, Radio Romania Antena Satelor si Radio Romania Iasi.

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Manager al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” - "Ce ne face sa trecem acum la testarea pentru HCV? Raspunsul este foarte simplu: AZI avem alternativa vindecarii in cazul acestei infectii si, ca atare, si sansa prevenirii cirozei hepatice si cancerului hepatic produse de acest virus. Aceasta campanie are ca scop depistarea precoce a infectiei cu virusul hepatitei C, avand in vedere ca hepatitele virale cronice au un impact deosebit asupra starii de sanatate a populatiei, in special pe termen mediu si lung, si asta din cauza consecintelor pe care le au daca raman netratate: ciroza hepatica si cancerul hepatic. Pentru a preveni aceste consecinte, este esential sa diagnosticam cat mai devreme si sa tratam corect si la timp hepatita cronica C.

Citește și:

Estimarile specialistilor arata ca varful epidemiei de hepatita C in Romania va fi atins in jurul anului 2020, din cauza cumularii pacientilor infectati inainte de anul 1989 cu persoanele nou infectate prin utilizarea de droguri intravenoase, piercing sau tatuaje”, a mai adaugat Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.