Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!

Comunicat de presa

hepatita c transmitere, hepatita c teste, hepatita c tratamentDESPRE HEPATITA C

Ficatul este cel mai mare organ intern al organismului uman si are o multitudine de functii, inclusiv cele de detoxifiere, sinteza a proteinelor, productia substantelor biochimice necesare digestiei si joaca un rol foarte important in metabolism.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Ficatul este,deci,sediul unor reactii biochimice importante ce joaca un rol esential in functionarea organismului.

Desi ficatul are o capacitate remarcabila de a se regenera, el poate fi afectat, totusi, de o varietate de afectiuni severe, cum este si hepatita – definitia medicala pentru inflamatia ficatului.Infectarea celulelor hepatice de catre virusul hepatic C determina o inflamatie acuta a ficatului, hepatita, care este “silentioasa” din punct de vedere al simptomelor si semnelor.


VIRUSUL HEPATITEI C

Virusul hepatic C a fost identificat in anul 1989, inainte el fiind numit “non-A, non B”. Virusul are o rata de multiplicare (replicare virala) extrem de inalta, practic in fiecare zi se produc 10 trilioane de copii virale.

Exista in lume 6 genotipuri cunoscute ale virusului C si peste 200 de subtipuri – practic nu toate virusurile sunt identice, exista variatii intre aceste genotipuri si subtipuri din diferite regiuni ale lumii. In Romania, predomina covarsitor genotipul 1 al virusului C si subtipul 1b.

Foto: Shutterstock.com

Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: