Comunicat de presa

hepatita c transmitere, hepatita c teste, hepatita c tratamentDESPRE HEPATITA C

Ficatul este cel mai mare organ intern al organismului uman si are o multitudine de functii, inclusiv cele de detoxifiere, sinteza a proteinelor, productia substantelor biochimice necesare digestiei si joaca un rol foarte important in metabolism.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Ficatul este,deci,sediul unor reactii biochimice importante ce joaca un rol esential in functionarea organismului.

Desi ficatul are o capacitate remarcabila de a se regenera, el poate fi afectat, totusi, de o varietate de afectiuni severe, cum este si hepatita – definitia medicala pentru inflamatia ficatului.Infectarea celulelor hepatice de catre virusul hepatic C determina o inflamatie acuta a ficatului, hepatita, care este “silentioasa” din punct de vedere al simptomelor si semnelor.


VIRUSUL HEPATITEI C

Virusul hepatic C a fost identificat in anul 1989, inainte el fiind numit “non-A, non B”. Virusul are o rata de multiplicare (replicare virala) extrem de inalta, practic in fiecare zi se produc 10 trilioane de copii virale.

Exista in lume 6 genotipuri cunoscute ale virusului C si peste 200 de subtipuri – practic nu toate virusurile sunt identice, exista variatii intre aceste genotipuri si subtipuri din diferite regiuni ale lumii. In Romania, predomina covarsitor genotipul 1 al virusului C si subtipul 1b.

Foto: Shutterstock.com

Remedii Naturiste Pentru Hepatita C Si Ficat
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: