Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de foliculita

Ce reprezinta foliculita si care sunt cauzele care duc la aparitia acesteia!

Tratamentul foliculitei

De obicei, nu este necesar un tratament pentru ca afectiunea se vindeca de la sine. In cazurile mai grave, daca foliculita apare frecvent sau daca se extinde, este necesar consultul medicului dermatolog pentru prescrierea unu tratament.

Tratamentul adecvat depinde de etiologia infectiei. Pentru infectiile bacteriene se administreaza unguente sau creme cu antibiotic sau substante antiseptice. Daca foliculita este mai severa sau profunda sunt necesare antibotice sistemice, sub forma de pastile.

Pentru infectiile fungice sunt necesare medicamente antifungice precum fluconazolul.
In cazul in care foliculita este localizata la nivelul scalpului, dermatologul va poate prescrie un sampon pe baza de sulfura de seleniu sau propilenglicol.

In cazuri rare, daca foliculita nu cedeaza la tratamentul antibiotic sau daca apare foarte des, se poate apela la tratamentul cu laser, ce consta in distrugerea foliculilor pilosi cu ajutorul unei raze laser.

Citește și:

Masurile pe care le puteti lua acasa sunt:

  • Utilizarea unui sapun antibacterian;
  • Utilizarea sampoanelor pe baza de seleniu;
  • Aplicare de comprese caldute pe zona afectata;
  • Solutii de otet alb distilat intr-o cantitate mare de apa.

Pentru preventia acestei afectiuni se recomanda mentinerea unei bune igiene corporale prin dusuri zilnice cu apa calduta, folosirea abundenta a sapunului si samponului, evitarea folosirii prosopului cu alte persoane, utilizarea unor haine lejere, folosirea cremelor sau lotiunilor dupa epilare.

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.