Setari Cookie-uri

Herpesul bucal

Herpesul este o infectie virala comuna provocata de virusul herpes simplex ce se prezinta sub forma unor vezicule pruriginoase pline cu fluid. Majoritatea oamenilor au parte de cel putin un episod viral cu herpes simplex in cursul vietii.

Nu exista un vaccin pentru a preveni aceasta boala contagioasa, dar exista cateva metode de preventie inainte si in timpul infectiei. Daca apare o senzatie de arsura, intepatura sau mancarime intr-o zona a corpului in care a existat o infectie herpetica, trebuie evitat contactul acelei zone cu alte persoane. In cazul gingivostomatiotei herpetice, trebuie evitat sarutul, folosirea la comun a canilor, paharelor, balsamelor de buze.

Complicatii:
• Infectii oculare – infectia cu herpes simplex poate produce keratita herpetica, sensibilitate la lumina, secretii oculare, conjunctivita, ulcere superficiale ale corneei;
• Infectii ale gatului;
• Eczema herpetica – consta in aparitia unor eruptii intinse pe fata sau in alta zona a corpului, asociata cu marirea ganglionilor si cu febra.
• Afectare nervoasa – paralizii temporare, foarte rar meningita.

Nu exista un tratament care sa produca eradicarea virusului. Singurele terapii disponibile in momentul de fata sunt reprezentate de medicamentele antivirale care au o eficienta indoielnica.

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.