Setari Cookie-uri

Ce alimente va pot infecta cu E. Coli

E . Coli (Escherichia Coli) este o bacterie larg raspandita in natura, inclusiv in tubul digestiv al omului. Exista si tulpini patogene, care provoaca o serie de boli, fiind o cauza frecventa a infectiilor intestinale si ale tractului urinar.

Cum este tratata infectia cu E. Coli?

De cele mai multe ori, infectia cu E. Coli se remite de la sine, doar cu repaus la pat si hidratare corespunzatoare, pentru a compensa pierderile de apa. Diareea poate conduce la pierderi importante de fluide si electroliti, in cazurile severe punand viata in pericol, in lipsa masurilor de corectare a celor doua dezechilibre. Deshidraterea este mai periculoasa in cazul copiilor si batranilor, care se pot decompensa mult mai repede.

La unele persoane, E. Coli poate afecta sangele si rinichii, impunand necesitatea transfuziilor de sange sau a dializei.

Cum poate fi prevenita infectia cu E. Coli?

Alimentele si apa infectate cu E Coli au gust si miros absolut normal. Cele mai importante masuri pentru a preveni infectia cu E Coli sunt:
• Carnea, in special carnea de vita, trebuie preparata la o temperatura de cel putin 71 grade Celsius;
• Dupa ce a fost atinsa si manipulata carnea cruda, mainile trebuie spalate cu apa calda si sapun;
• Obiectele care au luat contact cu carnea cruda (cutite, farfurii) trebuie spalate inainte de a le folosi in alte scopuri;
• Laptele si sucurile de fructe trebuie sa fie pasteurizate;
• Trebuie consumata numai apa tratata sau clorinata;
• In timpul calatoriilor in tari cu risc ridicat se recomanda consumul apei imbuteliata, iar fructele bine spalate sau decojite.

Citește și:

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.