Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!

Impetigo este o infectie a pielii foarte contagioasa, care afecteaza mai ales copiii si nou-nascutii. Se prezinta sub forma unor vezicule rosii pe fata, mai ales in jurul nasului si gurii. De cele mai multe ori apare ca urmare a patrunderii unor bacterii prin leziuni ale pielii, dar infectia se poate instala si pe tegumente sanatoase. Veziculele se pot sparge, pot secreta lichid si pot dezvolta o crusta galben-maronie.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Impetigo este una dintre cele mai obisnuite infectii la copii. Poate aparea si la adulti, insa aceste cazuri sunt mai rare.

Boala este contagioasa si poate fi raspandita prin contact personal, prin folosirea acelorasi prosoape, lenjerii, haine, jucarii sau a altor obiecte. Veziculele pot fi raspandite in alte parti ale corpului prin grataj.

Impetigo este rareori periculos, de obicei se vindeca de la sine in doua trei saptamani. Datorita unor potentiale complicatii, unii medici trateaza impetigo cu medicamente antibiotice locale sau generale.

Cum apare impetigo?

Doua tipuri de bacterii provoaca impetigo: stafilococul auriu, implicat in majoritatea cazurilor de boala si streptococul piogen. Ambele tipuri de bacterii populeaza in mod normal tegumentul, fara sa produca infectia. Boala apare atunci cand bacteriile patrund in piele prin mici leziuni sau rani.

La adulti, impetigo este rezultatul unor traumatisme ale tegumentului, provocate de cele mai mutle ori de alte boli dermatologice, cum ar fi dermatita. Copiii se infecteaza printr-o taietura, prin grataj sau prin muscaturi de insecte, dar infectia poate aparea si in lipsa unor leziuni evidente.

Contactul cu veziculele unei persoane infectate sau cu obiectele personale poate transmite infectia cu usurinta.

Stafilococul secreta o toxina care ajuta la raspandirea infectiei in pielea din jur. Acesta toxina distruge o proteina care leaga celulele tegumentului unele de altele si favorizeaza diseminarea infectiei.

Simptomele infectiei:

Diagnosticul de impetigo se pune atunci cand o persoana prezinta:
• Vezicule mici, rosii pe pielea din jurul nasului si gurii care se sparg cu usurinta si formeaza cruste galben-brune;
• veziculele cresc in dimensiuni si ca numar: leziunile variaza in dimensiune de la marimea unui cos pana la marimea unei monede;
• Mancarime;
• In formele grave veziculele cu fluid sau puroi sunt dureroase si pot conduce la ulceratii ale pielii.

Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: