Setari Cookie-uri

Impetigo, o boala contagioasa a pielii

Impetigo este o infectie a pielii foarte contagioasa, care afecteaza mai ales copiii si nou-nascutii. Se prezinta sub forma unor vezicule rosii pe fata, mai ales in jurul nasului si gurii. De cele mai multe ori apare ca urmare a patrunderii unor bacterii prin leziuni ale pielii, dar infectia se poate instala si pe tegumente sanatoase. Veziculele se pot sparge, pot secreta lichid si pot dezvolta o crusta galben-maronie.

Preventia:

Pastrara unui tegument curat si integru este cea mai buna cale de a preveni infectiile, inclusiv impetigo. Tratara corecta a taieturilor, ranilor sau intapaturilor de insecte cu toaleta plagii si aplicarea unui antibiotic local, scade considerabil riscul unei infectii cutanate.

Intrucat impetigo este o boala inalt contagioasa, trebuie sa se evite contactul cu persoanele infectate, contactul cu obiectele persoanale sau cu obiecte de vestimentatie ale celui afectat.

Gratajul (scarpinatul) leziunilor la bolnavul cu impetigo favorizeaza raspandirea infectiei in alte regiuni ale corpului si, de asemenea, la alte persoane. Gratajul poate fi prevenit prin acoperirea zonelor infectate.

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.