Advertorial Motive convingatoare sa faci un consult oftalmologic la timp

Dr. Laura Ionascu, medic specialist oftalmologie, Centrul Medical Medsana, ve ofera in articolul curent informatii generale privind beneficiile in sanatate pe care le poate aduce un consult oftalmologic efectuat la timp.

Dr. Laura Ionascu, medic specialist oftalmologie, Centrul Medical Medsana, ne ofera in articolul curent informatii generale privind beneficiile in sanatate pe care le poate aduce un consult oftalmologic efectuat la timp.

Vederea este unul din cele mai importante simturi

ce cuprinde si ce boli dezvaluie un consult oftalmologicVederea este unul din cele mai importante simturi care contribuie la dezvoltarea armonioasa a oamenilor, dar este un simt pe care il putem pierde incet incet, fara sa ne dam seamna, calitatea vietii noastre avand astfel de suferit.

Unele afectiuni fara simptome pot fi descoperite de oftalmolog

Se spune ca este mai bine sa previi decat sa tratezi. Controlul anual de screening trebuie sa includa si un consult oftalmologic. Astfel, orice afectiune care nu prezinta simptome poate fi descoperita si diagnosticata de medicul specialist la controlul de rutina.

In ce consta un consult oftalmologic complet?

Asfel determinarea acuitatii vizuale, a diferitelor grade de deviere a globilor oculari, examinarea retinei si a nervului optic, masuarea tensiunii oculare si la nevoie investigatii suplimentare, fac posibil diagnosticul bolilor oculare, tratamentul corespunzator, evolutia cat si prevenirea complicatiilor grave ce pun in pericol pierderea vederii si implicit integrarea pacientilor in societate.

Ce afectiuni pot fi descoperite la controlul oftalmologic?

ce cuprinde si ce boli dezvaluie un consult oftalmologicFara a avea intentia de a speria pe nimeni, sunt anumite afectiuni precum glaucomul (sau apa neagra cum este cunoscut in popor), care afecteaza ireversibil vederea doar in stadii avansate, conducand in final la pierderea totala a vederii.


Kudika
7 Martie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri