Setari Cookie-uri

Solutii naturiste pentru relaxare si dormit

Insomnia este o afectiune ce devine din ce in ce mai des intalnita, predominand in randul femeilor (cu 40% mai multe femei decat barbati sufera de insomnie). Vara, aceasta afectiune se agraveaza, somnul instalandu-se dificil datorita caldurii si al zilei care este mai lunga.

- diferite afectiuni: endocrine, hepatice, alcoolismul, boli ale sistemului nervos ori afectiuni care determina dureri noaptea, dureri ce nu lasa bolnavul sa se odihneasca, boli cardio-vasculare etc.;
- lucrul la calculator seara ori vizionarea emisiunilor la televizor.

Apar ca recul somnolenta continua, oboseala cronica, slabirea capacitatii de concentrare si memorare, irascibilitatea, nervozitatea. Sunt afectate randamentul si performantele intelectuale si profesionale. Sistemul imunitar va fi slabit, organismul nu se va mai putea proteja de actiunea factorilor patogeni iar afectiunile deja prezente se pot agrava. Pacientul va trece prin schimbari emotionale puternice, de anxietate si depresie, etc. Pot aparea si tulburari de comportament si personalitate.

Remedii naturiste pentru insomnie

Remedii naturiste incercate de persoane care au suferit de aceasta afectiune si care au dat rezultate sunt descrise de cititorii nostr pe Forumul Healthy. Annamaria este cititoarea noastra acre deschide acest topic: "Salutare! Problema me a este urmatoare: nu pot sa dorm!!!!!!!!! Imi este foarte greu sa adorm indiferent de cat de obosita sunt. In ultima perioada nu dorm decat cu pastile, Stilnox...si nici asta nu prea mai merge. daca incerc sa dorm fara pastile nu intru decat in somnul ala superficial in care nici nu dormi, nici nu esti treaz... Si ma trezesc mai rau decat m-am culcat. Cauza este legata de stres, foarte multa tensiune si nemultumire.... Lucrurile la care "lucrez" ca sa le rezolv, insa intre timp un pic de somn bun mi-ar prinde foarte bine. Stie cineva un remediu naturist? Ceaiuri, dar nu din ala de scrie pe el ceai relaxant ca la mine nu functioaneaza...sau capsule cu ceva...
Daca a avut cineva genul asta de problema si a reusit sa o rezolve, mi-ar folosi foarte mult daca mi-ar spune si mie ce a folosit.
Orice sfat e binevenit! Multumesc, Ana "

Citește și:

Madawhite sugereaza remediile homeopate: "Buna, era bine daca incercai cu ceai sedativ, Sedatif PC cp. homeopate si ceai de sunatoare sau cp. pe baza de sunatoare- sunt relaxante foarte bune. Si am vazut ca ceaiul de sunatoare imi produce somnolenta. Incearca-le. Oricum depinde foarte mult in functie de organism. Si o muzica simfonica linistita eventual. Pusa inainte de culcare. Ca sa te mai linisteasca. Pe mine ma linisteste. Eu nu am luat pastile dintr-acestea dar altii au luat si cu un pic de vointa au si reusit sa lase Xanax-ul si Stilnox-ul. Incearca sa iti pui gandurile in ordine si sa iti faci o lista zi de zi cu ce ai de rezolvat si ia-le pe bucati. Rezolva una cate una problemele pe care le ai. Eu iti doresc sa reusesti.Chiar as vrea sa stiu daca ai rezultate. Altii au avut."

Deni666 a incercat un alt remediu naturist: "Cele mai bune sunt pastilutele de passiflora, nu sunt scumpe si se gasec de obicei in plafar, sunt excelente in stari de nervozitate, insomnii, te calmeaza pur si simpu si un somn dulce de tot... INCEARCA-LE, merita cede-ma."

Citește și:

Vera25us prefera cura cu polen: "Incearca o cana de ceai de paducel seara inainte de culcare si cate o lingurita de polen macinat amestecat cu miere. Polen poti lua si dimineata pe stomacul gol cu vreo 30 de minute inainte de micul dejun. Cura aceasta ar trebui sa dureze cam vreo luna de zile pana sa-si gaseasca vreun echilibru organismul."

Beatricemonghes recomanda ca inainte de toate sa se efectueze vizita la medic: "Ar fi bine sa mergi la medic, chiar daca nu vrei sa le zici parintilor. Nu e de glumit nici cu vederea nici cu somnul. Cu o prietena nu poti merge la medic?"

Alapopescu ne ofera urmatoarele recomandari: "Totusi as vrea sa spun si ceva despre efecetele secundare ale pastilelor pe baza de plante. Pentru fetele cu tensiunea mica, evitati pastilele sau ceaiurile ce contin talpa gastii. Scade tensiunea si riscati sa va alegeti cu dureri de capa.

Citește și:

As recomanda si cateva exercitii minime de gimnastica (cele facute pentru incalzire de exemplu). Mai elimina din stres."

Voi ce remedii folositi pentru combaterea insmoniei. Va asteptam sa ni le marturisiti pe Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.