Setari Cookie-uri

Scapa de cistita prin tratamente naturiste!

Infectiile urinare sunt destul de frecvente, mai ales in randul femeilor, avand la baza numeroase cauze ce tin atat de activitatea sexuala si igiena personala cat si de stilul de viata, alimentatie si imbracaminte. Alaturi de uretrite (infectii ale uretrei), cistitele fac parte dintre cele mai frecvente infectii ale aparatului urinar.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale cistitei?
Aceasta poate proveni daorita unui act sexual spre exemplu, microorganismele avand provenienta vaginala, ori la femeile inactive sexual bacteriile intestinale pot patrunde in uretra si de aici sa ajunga la nivelul vezicii urinare (in special prin incorecta igiena la toaleta despre care vom vorbi mai jos).

Factorii de risc

La femei

- Igiena deficitara sau incorect aplicata. Femeia trebuie sa curete frecvent aceasta zona pentru a nu permite bacteriilor intestinale sa se dezvolte. De asemenea in timpul actului sexual uretra se poate infecta cu bacterii provenite din vagin, iar igiena postsexuala este obligatorie (a nu se intelege spalaturi vaginale, acestea nu trebuie facute mai des decat o data pe sapatamana). De asemenea la toaleta se vor curata aceste zone din fata in spate pentru a nu permite bacteriilor intestinale din zona anala sa ajunga in zona uretrala.
- Utilizarea unei diafragme ca metoda contraceptiva favorizeaza aparinta infectiilor urinare prin comprimarea uretrei, astfel apare un obstacol in eliminarea urinei si uretra se poate suprainfecta (la fel si vezica urinara).
- Menopauza, prin deficitul de hormoni feminini ce mentineau sanatatea si pH-ul mucoasei vaginale favorizeaza dezvoltarea bacteriilor ce pot produce infectii urinare.
- Structura anatomica a aparatului urinar la femeie predispune la aceste infectii (vezi mai sus mica incursiune anatomica).

Citește și:

La barbati
- Utilizarea prelungita a unei sonde urinare (caterer) sau prezenta unui obstacol de-a lungul uretrei (marirea in volum a prostatei ce compreseaza uretra).
Care sunt semnele si simptomele cistitei?

Simptomatologia comuna infectiilor urinare consta in:
- Urinari dese
- Dureri si senzatie de arsura in timpul urinarii
- Nevoia acuta de a urina si incapacitatea de a “tine” urinarea, cu emisia unei mici cantitati de urina
- Urina tulbure, concentrata, cu miros intepator

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.