Setari Cookie-uri

Scapa de cistita prin tratamente naturiste!

Infectiile urinare sunt destul de frecvente, mai ales in randul femeilor, avand la baza numeroase cauze ce tin atat de activitatea sexuala si igiena personala cat si de stilul de viata, alimentatie si imbracaminte. Alaturi de uretrite (infectii ale uretrei), cistitele fac parte dintre cele mai frecvente infectii ale aparatului urinar.

- Infuzie de Coacaz negru, doua lingurite de frunze uscate la o cana de apa. Se beau trei cani pe zi inainte cu jumatate de ora de fiecare masa.
- Infuzie din muguri de Pin cu o lingura planta la o cana cu apa.Se beau 2-3 cani pe zi.

Amestec de plante medicinale:
- Infuzie din urmatorul amestec de plante in parti egale: Cozi de cirese, Matase de porumb, Coada soricelului. Se pune o lingura amestec de plante la o cana cu apa. Se beau doua, trei cani pe zi.
- Infuzie de coada calului, urzica, troscot si sunatoare, 3 linguri (plicuri) din fiecare la 1l de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
- Decoct de Merisor cu o lingura si jumatate planta la o cana cu apa. Se fierbe 5-10 minute. Se beau doua cani pe zi adaugand un varf de cutit bicarbonat de sodiu la fiecare cana.

Tratament homeopat: Magnesia Phosphoricum si Cantharis – se gasesc in farmaciile cu profil hoemopat.

Citește și:

Pe toata perioada tratamentului se evita sucul de portocale, cafeaiua, prajiturile, carnea de porc si vita (se recomanda doar pui si peste), mancarurile iuti sau prea condimentate. Nu uitati ca toti produsii de metabolism se elimina prin urina, aparatul extretor al omului fiind cel urinar, nu digestiv cum unele persoane cred.

Daca simptomatologia nu dispare in 3 zile cu tot cu efectuarea tratamentului naturist trebuie obligatoriu sa va prezentati la medicul urolog!

Cum prevenim infectiile urinare?
In special prin consumul suficient de lichide (6-8 pahare pe zi) si prin efectuarea urinarilor atunci cand simtiti ca este nevoie, fara sa va abtineti.

Preventia infectiilor urinare la femei:
- In primul rand toaleta zilnica, dupa fiecare act sexual (fara a intelege prin aceasta spalaturi vaginale, care nu trebuie facute decat la indicatia medicului) si la toaleta miscarile trebuie facute din fata in spate.
- Urinarea la scurt timp dupa raportul sexual
- Evitarea utilizarii diafragmei ca metoda contraceptiva
- Folosirea unor produse de igiena intima recomandate de medicul ginecolog
- Folositi lenjerie intima si haine relativ lejere si din bumbac.

Citește și:


Prevenirea infectiilor urinare la barbati:

Preventia acestor infectii la barbati se face prin consumul unor cantitati adecvate de lichide pentru a mentine jetul urinar si prin folosirea prezervativului in contactele sexuale cu o partenera noua a carui sanatate intima nu o cunoaste (in cazul partenerilor stabili, florele bacteriene din zonele pubieneacestora ajung sa se adapteze una cu cealalta).

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.