Setari Cookie-uri

Elimina oboseala prin tratamente naturiste

Este normal sa va simtiti obosit la sfarsitul unei zile sau dupa eforturi mintale ori fizice epuizante. Odihna, relaxarea si un somn de noapte bun sun de obicei suficiente pentru a reface plinul de energie. Cu toate acestea, oboseala persistenta sau care pare disproportionala cu energia depusa poate indica prezenta unei boli sau necesitatea unor schimbari in stilul de viata.

Incercati sa faceti zilnic urmatoarele lucruri:
• Gasiti-va timp de relaxare. Corpul si creierul nu pot suporta decat o anumita doza de effort, dupa care cer odihna. Daca sunteti in mod constant in alerta, incercati sa faceti cat mai mult posibil intr-o zi , atunci cand treceti fie si foarte putin peste limita obisnuita puteti ajunge brusc si pe neasteptate la epuizare.
• Variati-va activitatile . Munca de dimineata pana seara la birou sau la o linie de asamblare poate epuiza atat energia fizica, cat si cea mintala; incercati sa faceti din cand in cand cate o plimbare.

Hipotensiunea arteriala
Tensiunea arteriala scazuta poate fi cauza oboselii. Daca aveti aceasta problema :
• Mancati sanatos
• Folositi mai multa sare in dieta.
• Accelerati-va zilnic circulatia cu o cana de infuzie de plante sau cu o doza de tinctura dintr-un amestec de ghimbir, angelica, paducel si urzica.
• Puneti in apa calda de baie cateva picaturi de ulei de ghimbir, maghiran, rozmarin sau scortisoara.

Citește și:

Tratament
Dieta: Cand energia slabeste, consumati o masa sau o gustare hranitoare, care sa va mentina in activitate pana la urmatoarea masa consistenta.Renuntati complet la alcool si cofeina.

Controlul stresului: Daca va simtiti obosit ca lucrati prea mult la serviciu sau acasa, incercati sa stabiliti daca presiunea provine din partea altora sau a propriei persoane. Cautati modalitati concrete de a reduce volumul de munca.
Schimbati decorul sau faceti un lucru interesant, care sa contracareze oboseala provenita din plictiseala rutiniera.

Exercitii fizice: Cand nivelul de energie scade dupa o zi in care ati facut prea putina miscare, plimbati-va in pas vioi, inotati sau mergeti la o sala de gimnastica.

Yoga si tai chi: Aceste tipuri de exercitii specializate va pot creste energia prin respiratii profunde, intinderi si miscari usoare.

Citește și:

Aromaterapie:
• Rugati un prieten sa va faca un masaj cu uleiuri esentiale. Luati 1 lingura de ulei de migdale dulci sau din samburi de struguri si adaugati 4 picaturi de ulei de levantica , pentru a va relaxa si 4 picaturi de ulei de lamaie, pentru a va revigora.

Vizionare placuta


Kudika
7 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.