In tratarea racelii, a gripei si a bronsitei, ceapa are efecte remarcabile. Degeraturile, problemele respiratorii sau reumatice, caderea parului sau durerile de cap pot fi tratate eficient cu ajutorul sucului proaspat de ceapa.
In niciun caz nu trebuie sa uitam ca ceapa contine si flavonoizi, substante cu rol important in reducerea nivelului de colesterol din sange si fluidizarea acestuia. 100 g de ceapa mai contin si 50 mg de vitamina C, doza zilnica recomandata. La randul sau, vitamina C are rol esential in neutralizarea radicalilor liberi si a nitrozaminelor. De asemenea, unele ingrediente active din ceapa contribuie si la optimizarea irigarii creierului cu sange, contribuind la imbunatatirea memoriei de scurta durata.
Ce mai trebuie sa stim despre beneficiile consumului de ceapa? Consumand ceapa in stare proaspata, reducem considerabil riscul aparitiei infarctului miocardic. Ceapa impiedica dezvoltarea celulelor daunatoare care se pot dezvolta la nivelul colonului si contribuie la eliminarea ureei. Un flavonoid puternic continut de ceapa este cuercitina, antioxidant cu functia de prevenire a afectiunilor cardiovasculare si a cancerului la colon. Conform unor cercetari recente, ceapa mai are si o alta functie importanta, aceea de scadere a glicemiei. Oligozaharidele continute de ceapa au rol de echilibrare a florei intestinale.
Spune-ti parerea!