Setari Cookie-uri

Dieta cu ananas

Unul dintre cele mai delicioase si aromate fructe exotice, ananasul, este totodata un veritabil aliat al sanatatii, frumusetii si tineretii.

dieta cu ananas - Tuse si raceli: prin continutul de vitamina C ananasul intareste sistemul imunitar si accelereaza refacera organismului. Insa ananasul, fata de alte citrice, contine bromelaina, o substanta care actioneaza asupra mucusului cailor respiratorii superioare si inlatura tusea;
- Asigura structura oaselor, continand mangan, un mineral esential in constructia matricei osoase si a tesutului conjunctiv;
- Lupta impotriva celulitei, regenerand structura colagenica subcutanata si accelerand arderea grasimilor care constituie celulita;
- Este un foarte bun antiinflamator si se recomanda mai ales celor care au inflamatii articulare, artroze, sa consume o jumatate de pahar de suc proaspat de ananas zilnic (sau cateva felii de ananas).
- Pentru gravide – inlatura starile de greata;

- Antialergic – cei care consuma saptamanal ananas fac mai rar alergii;
- Usor anticoagulant, impiedicand formarea cheagurilor de sange, mai ales pe fondul bolilor varicoase, fiind totodata un bun protector cardio-vascular.
- Ananasul este un foarte bun protector hepatic. Actioneaza asupra celulelor hepatice specializate in transformarea glucozei in substanta de rezerva (fixarea peptidei L12 creste eficienta acestor transformari atunci cand glicemia este crescuta sau invers, stimuleaza transforamrea rezervelor in glucoza atunci cand glicemia este scazuta, deci are efecte de reglare a glicemiei totodata). Ananasul accelereaza si procesele de glicogenoliza si stimuleaza pancreasul in secretia de insulina, fiind util diabeticilor.
- Cei care consuma ananas au o glicemie mai stabila, avand astfel un risc mai mic pentru diabet;
- Consumul de ananas impiedica formarea depozitelor adipoase, mentinand silueta si protejand sistemul cardio-vascular de actiunea nociva a colesterolului (LDL).
- Consumul de ananas imbunatateste functia hormonala atat la femei cat si la barbati (regleaza menstruatia, imbunatateste erectia etc).
- Contribuie la mentinerea tineretii, inhiband procesele de senescenta (imbatranire) tisulara si activand procesele de regenerare a tesuturilor.
- Imbunatateste memoria si atentia.

Citește și:

Cura cu ananas

Ananasul poate fi folosit in curele de slabire in mai multe feluri. O cura intensiva cu anans dureaza 2-3 saptamani, dupa care se face o pauza de 1-2 saptamani. Cura cu ananas consta in:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.