Setari Cookie-uri

Metode naturiste de combatere a racelii

Frigul, vantul rece, umezeala, trecerea brusca de la o temperatura la alta - toti acesti factori slabesc imunitatea organismului, astfel ca in sezonul rece suntem predispusi in special afectiunilor respiraorii.

Frigul, vantul rece, umezeala, trecerea brusca de la o temperatura la alta - toti acesti factori slabesc imunitatea organismului, astfel ca in sezonul rece suntem predispusi in special afectiunilor respiraorii.

Simptomele racelilor variaza de la simple scurgeri nazale, pana la dureri puternice in gat, afectarea laringelui cu ragusire, tuse sau chiar afectarea plamanului. Durerile de cap, starea astenica, durerile muculare, febra si frisoanele sunt cateva simptome ce insotesc racelile. Termenul de “raceala” este unul generic, desemnand mai multe tipuri de infectii repiratorii: bacteriene – cele mai frecvente, virale – gripa, sau parazitare – limbricul de exemplu, un parazit care in evolutia sa in gazda umana traverseaza si plamanul, dand asa-numita “pneumonie migratorie”, caci la o prima radiografie leziunea pulmonara are o localizare, urmand ca la urmatoarea radiogrfie leziunea sa se afla in alta arie pulmonara (limbricul a migrat).

Citește și:

Metode naturiste de tratare a racelilor

Metodele natriste sunt menite sa trateze o raceala incipienta, insa daca simptomatologia se agraveaza trebuie urgent sa contactati medicul, putand fi o gripa care este contagioasa. Deasemenea trebuie sa stiti ca o tuse ce persista mai mult de doua saptamani este suspiciune de TBC (tuberculoza) si trebuie neaparat sa consultati medicul pentru analize suplimentare.

Cele mai utilizate metode naturiste de combatere a racelilor

Remedii pentru dureri in gat

Cel mai recomandat este usturoiul. Se piseaza cativa catei de usturoi, se pune apa calduta si se recomanda 3-5 gargare pe zi.

Ceaiurile sunt deasemenea calmante si spala gatul. Cele mai utilizate pentru raceli sunt ceaiurile de flori de tei, soc, macese, fructe de padure sau citrice, galbenele, ciubotica-cucului, cimbrisor, musetel.

Citește și:

Se recomanda alimente care contin multa vitamina C, in special muraturi si citrice.

Remedii pentru tuse

Se recomanda infuzie din ceaiurile indicate mai sus: 5-6 plicuri de plante la un litru de apa clocotita care se toarna intr-un vas larg. Va acoperiti capul cu un prosop si va asezati deasupra vasului, astfel incat sa creati un minicortulet si sa inspirati aburii de infuzie.

Tot pentru tuse, in crize mai ales, se recomanda sa luati doua linguri de miere si jumatate de ora sa nu beti lichide.

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.