Setari Cookie-uri

5 tratamente miraculoase cu argila

Argila reprezinta ingredientul natural si pretios pentru multe tratamente si retete de frumusete, fiind folosita cu succes in dermatologie, dar si alte specialitati medicale ca ganstroenterologie, medicina interna etc.

Argila reprezinta ingredientul natural si pretios pentru multe tratamente si retete de frumusete, fiind folosita cu succes in dermatologie, dar si alte specialitati medicale ca gastroenterologie, medicina interna etc.

Argila prezinta numeroase beneficii pentru organism, accelereaza vindecarea ranilor, previne aparitia ridurilor, are efecte hidratante in anumite tipuri de masti sau preparate, este antidiareica, utila in vindecarea arsurilor etc.

Argila pentru dezinfectarea ranilor

Argila are proprietati dezinfectante, cicatrizante, hemostazice (opreste sangerarea) dar si regenerative pentru tesuturile lezate.

Astfel, argila poate fi folosita pentru accelerarea vindecarii ranilor, taieturilor, zgarieturilor, chiar si iritatiilor si leziunilor de grataj (de scarpinare).

Pentru a obtine aceste efecte se recomanda aplicarea pe plaga a unui tifon umed, peste care se aplica un strat de praf de argila verde amestecat cu apa pana se obtine o pasta (cataplasma), apoi se acopera cu o compresa umeda. Cand argila s-a uscat, se poate reumezi. Ulterior se indeparteaza tifonul si se clateste bine zona cu apa calduta (pentru accelerarea vindecarii plagilor se poate mentine si cateva ore compresa, ulterior trebuie schimbata fiindca au fost absorbite elementele active din argila).

Citește și:

Argila pentru reglarea tranzitului intestinal

Argila este cunoscuta pentru efectele sale antidiareice. Se recomanda ca inca de la primele semne si simptome diareice sa beti un pahar cu apa in care ati dizolvat o lingurita de argila ultra-filtrata (se cumpara de la farmacie) pe care ati amestecat-o cu o lingura de lemn. Se beau trei pahare pe zi, timp de cateva zile pana cand diareea dispare complet si se reia scaunul normal.

Argila functioneaza ca un pansament pe mucoasa iritata a tubului digestiv, ameliorand astfel reactiile diareice si durerile, crampele. Atentie insa, daca simptomele nu se amelioreaza timp de 48 de ore sau diareea este masiva, fulminanta, se recomanda consultul specialistului.

Argila pentru scaderea edemelor

Edemele apar datorita acumularii de lichid in tesuturi, datorate fie unei insuficiente de drenaj venos, fie datorita unei insuficiente de drenaj limfatic. Argila accelereaza drenajul si absoarbe lichidele acumulate in exces in tesuturi, reduce inflamatia si scade durerea resimtita local.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.