Setari Cookie-uri

5 tratamente miraculoase cu argila

Argila reprezinta ingredientul natural si pretios pentru multe tratamente si retete de frumusete, fiind folosita cu succes in dermatologie, dar si alte specialitati medicale ca ganstroenterologie, medicina interna etc.

Se foloseste argila verde, se pun cateva linguri de praf de argila intr-un recipient de lemn (argila nu trebuie sa ia contact cu metalele) peste care se pune apa putin cate putin si se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena si cremoasa, consistenta. Amestecul se lasa la omogenizat timp de 4 ore, dupa care se reamesteca imediat inaintea de aplicarea pe zonele cu edem sau inflamatie. Se acopera cu o compresa umeda si se lasa sa actioneze cel putin o ora (intre timp se reumezeste compresa daca se usuca argila). Se fac aceste aplicari de doua-trei ori pe zi.

Argila in ameliorarea durerilor reumatismale

Argila prezinta proprietati analgetice si antiinflamatorii, putand fi folosita cu succes in bolile reumatismale, alaturi de alte tratamente. Se amesteca pudra de argila verde cu apa pana se obtine o pasta care se lasa minim patru ore inainte de folosire, apoi se reamesteca si se aplica pe zonele articulare dureroase. Se bandajeaza articulatia cu o compresa umeda si se lasa argila sa actioneze timp de minim o ora, timp in care se poate reumezi compresa daca argila s-a uscat. Se face acest tratament de trei ori pe zi intial, apoi se scade la doua pana la o compresa pe zi pana la ameliorarea definitiva a durerilor. Argila se indeparteaza cu apa calduta.

Citește și:


Argila in tratamentul parului gras

Excesul de sebum al glandelor de la radacina firului de par ingrasa scalpul, precum si parul. Argila prezinta rol reglator al secretiei de sebum, avand proprietati absorbante. Se ia un recipient de lemn in care se dizolva o lingurita rasa de sare de mare, peste care se adauga praf de argila pana la obtinerea unei paste omogene. Se aplica pe parul umed, se maseaza bine la radacina si se lasa sa actioneze timp de 10 minute. Se clateste ulterior cu apa calaie din abundenta si apoi parul se usuca sub prosop, ci nu cu foehnul.

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.