Setari Cookie-uri

7cele mai folosite suplimente alimentare tu ce stii despre ele?

In ritmul zilnic de munca si viata personala putem afirma ca in cele mai multe cazuri primeaza cel al muncii. Stresul programul si limitele de timp, dar si indiferenta fiecaruia, fac ca un program de hrana, activitate fizica si somn sa lipseasca. Dieta nu este intotdeauna satisfacatoare cerintelor organismului, astfel ca multor persoane le sunt recomandate suplimentele alimentare. Insa care sunt efectele acestora?

Suplimente pentru sportivi

Nutritionistii nu recomanda aceste suplimente ci mai degraba sfatuiesc sportivii sa urmeze o dieta adecvata fiindca aceste suplimente contin in special proteine si aminoacizi, dar deosebirea intre acestea si proteinele din alimente este aceea ca acestea din urma sunt integrate intr-o matrice, ceea ce le face absorbabile si totodata lipsite de efecte adverse. Proteinele din suplimente, fiind extrase, isi pierd efectul de matrice pe care doar alimentele il au. Insa in cazul unor suprasolicitari in care nu se poate mentine o dieta adecvata sunt indicate aceste suplimente fiindca urmarile carentelor in special de natura proteica pot fi grave.

Calciul

Suplimentele de calciu sunt foarte importante, medicii britanici sugerand femeilor care au trecut de 20 de ani sa ia suplimente de calciu cu vitamina D la fiecare trei zile toata viata pentru a preveni osteoporoza. Calciul previne rahitismul la copii, iar la adul osteomalacia. De asemenea acest mineral este nelipsit din majoritatea celulelor corpului, fiind implicate in procese celulare dintre care unele sunt vitale. Este indicata insa o mare atentie la doze fiindca exista posibilitatea de supradozaj, ceea ce duce la hipercalcemiii care in timp se manifesta prin depuneri de calciu in diverse organe, ducand la: calcifieri, osteofite (oase crescute inutil, ca niste ciocuri), pietre (in special la rinichi) etc.

Citește și:

Medicamentele homeopate

Medicamentele homeopate s-au dovedit eficiente in multe boli, fiind util sa le folositi ca tratament adjuvant sau chiar preventiv, mai ales daca sunteti expusi la riscuri pe care le cunoasteti. Homeopatia functioneaza pe principii simple si totusi puternice, folosind substante deosebit de active dar in cantitati foarte mici, astfel incat stimuleaza maximal o anumita functie organica, fara a-i oferi "motiv" real.

Uleiul de peste

Uleiul de peste nu se recomanda doar copiilor, ci si adultilor. El reprezinta o veritabila sursa de vitamina D, A, E, dar si de acizi grasi ca omega 3 si omega 6. Previne astfel rahitismul, hipocalcemiile, osteoporoza, carentele de calciu, avitaminozele A si E cu toate consecintele acestora, este indicat in spasmofilie, convalescenta, chiar si tuberculoza cutanata sau osoasa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.