Setari Cookie-uri

Nuca de cocos sanatate si frumusete exotica

Nuca de cocos este fructul palmierului de cocos, originar din Asia. Gustul deosebit si aroma irezistibila a pulpei si laptelui de cocos nu reprezinta singurele calitati ale acestui fruct.

Nuca de cocos este fructul palmierului de cocos, originar din Asia. Gustul deosebit si aroma irezistibila a pulpei si laptelui de cocos nu reprezinta singurele calitati ale acestui fruct.

Nuca de cocos contine o cantitate foarte mare de grasimi de buna calitate, intr-un procent de aproximativ 90% pentru fructul copt, din care se obtine si uleiul de cocos.

nuca de cocos Grasimile saturate sunt indispensabile organismului, ele intrand in structura tuturor membranelor celulare din corp, avand deci efecte benefice asupra tuturor sistemelor si tesuturilor, fara exceptie, inclusiv asupra sistemului nervos central.

De asemenea grasimile saturate faciliteaza functiile celulelor ficatului, inclusiv pe cele de secretie ale sucului biliar (cum este de exemplu lecitina).

Tot grasimile saturate, in special acizii grasi omega 3 si omega 6 care se gasesc din belsug in nuca de cocos sunt singurele care pot mobiliza grasimile deja aflate in depozitele adipoase, conform expresiei populare “cui pe cui se scoate”. In lipsa acestor grasimi cu greu pot fi mobilizate depozitele grase din organism. Cu alte cuvinte am putea afirma ca grasimile saturate continute in procent mare in nuca de cocos favorizeaza direct scaderea surplusului de grasime din organism prin potentarea proceselor de “ardere” a grasimilor depozitate. In felul acesta se sustin afirmatiile nutritionistilor conform carora aportul adecvat de nuca de cocos poate fi folosit cu succes in curele de slabire.

Citește și:

Nuca de cocos poate fi folosita in toate bolile, inclusiv in cele cronice cum ar fi hepatitele, bolile degenerative, afectiuni ale nervilor sau sistemului nervos, suprasolicitare intelectuala sau fizica.

Desigur ca nuca de cocos potenteaza functiile sistemului nervos central, inclusiv cele intelectuale, favorizand buna functionare a membranelor neuronilor. Astfel nuca de cocos este utila in sporirea memoriei, a capacitatii de concentrare si a atentiei.

Prorpietatile medicinale ale nucii de cocos nu se opresc aici. Nuca de cocos mai contine, in special in pulpa, o serie de substante puternic antibacteriene si mai ales antivirale, fiind astfel indicata in raceli sau viroze respiratorii inclusiv in cazul copiilor.

Tot nuca de cocos este folosita in terapiile naturiste de intarire a sistemului imunitar sau de revenire in starile de convalescenta sau pstoperatorii, favorizand si accelerand regenerarea tesuturilor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.