Setari Cookie-uri

Nuca de cocos sanatate si frumusete exotica

Nuca de cocos este fructul palmierului de cocos, originar din Asia. Gustul deosebit si aroma irezistibila a pulpei si laptelui de cocos nu reprezinta singurele calitati ale acestui fruct.

In cosmetica, nuca de cocos este folosita pentru efectele sale intens hidratante si hranitoare. Cremele cu nuca de cocos sunt puternic emoliente fiind folosite in balsamuri de buze, in creme pentru zonele de piele supusa agresiunilor mecanice cum ar fi cea din jurul unghiilor si cuticulelor, din zona calcaielor, coatelor sau genunchilor. Desigur extracte de nuca de cocos sunt folosite si in cremele pentru ten, lapte de corp sau in diferite tratamente spa.

Nuca de cocos poate fi consumata ca atare, atat pulpa cat si laptele, sau sub forma de ulei de cocos, indicat fiind cel virgin. Consumati insa cu moderatie, nutritionistii recomanda 50 de grame de fruct pe zi sau doua trei linguri de ulei pe zi, cu pauze mai mari sau mai mici in functie de necesitatile fiecrauia. Nuca de cocos este astfel destinata intregii familii, de la mic la mare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.