Rodiile contin de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde, considerate cele mai bogate surse de antioxidanti. Mai mult, rodiile contin o cantitate semnificativa de flavonoizi, antioxidanti ce impiedica formarea celulelor canceroase, ajutand la distrugerea celor existente.
Consumand rodii in mod regulat, persoanele cu diabet pot reduce astfel riscul aparitiei bolilor coronariene...
Antioxidantii pe care ii contin rodiile impiedica degradarea cartilajelor si inflamarea articulatiilor si de aceea sunt recomandate si in tratarea artritelor. Fructul de rodie actioneaza precum un fluidizant al sangelui, subtiind sangele si impiedicand formarea de cheaguri si depunerile de pe artere. Prin urmare, rodiile au un rol important in prevenirea aterosclerozei si a infarcturilor. Pentru o buna circulatie a sangelui in organism, consumati regulat rodii! Rodia - giuvaierul exotic al toamnei: Beneficii miraculoase
Rodia se bucura de o popularitate din ce in ce mai marita datorita efectului afrodisiac si de imbunatatire a fertilitatii. Vitamina B6 pe care o contin rodiile le fac sa fie recomandate si femeilor insarcinate si celor care alapteaza. In acelasi timp, consumul de rodii reduce riscul nasterii premature sau al nasterii unui bebelus cu o greutate corporala sub limita.
Deoarece contin vitamine din complexul B, rodiile merita sa fie incluse in alimentatie atunci cand traversam perioade de stres si nevrozitate, in cazul depresiei sau al nelinistii persistente, dar nu numai… Totodata, rodiile sunt un tratament naturist eficient de prevenire a placii dentare.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Claudia Pătrășcanu obține victoria în instanță împotriva fostei soacre: Rodica Bădălău, obligată să-i plătească despăgubiri
- Familia Regală a României, omagiu emoționant pentru Rodica Coposu: O viață închinată memoriei fratelui ei și valorilor Coroanei
- Procesul dintre Claudia Pătrășcanu și fosta soacră: Decizia procurorilor în dosarul microfoanelor ascunse