Setari Cookie-uri

Rodia - giuvaierul exotic al toamnei: Beneficii miraculoase

Rodiile contin de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde, considerate cele mai bogate surse de antioxidanti. Mai mult, rodiile contin o cantitate semnificativa de flavonoizi, antioxidanti ce impiedica formarea celulelor canceroase, ajutand la distrugerea celor existente.

Consumul de rodii ajuta la reglarea sistemului digestiv, combatand constipatia si crescand pofta de mancare. Gratie aportului vitaminic si de minerale, rodiile intaresc sistemul imunitar si maresc capacitatea de rezistenta a organismului in fata bolilor. Conform altor studii, consumarea fructelor de rodii in mod constant tine la distanta cancerul de colon si de prostata. Rodiile au un efect de medicament in cazul diabetului sau al limfomului.

Consumand rodii in mod regulat, persoanele cu diabet pot reduce astfel riscul aparitiei bolilor coronariene...

Antioxidantii pe care ii contin rodiile impiedica degradarea cartilajelor si inflamarea articulatiilor si de aceea sunt recomandate si in tratarea artritelor. Fructul de rodie actioneaza precum un fluidizant al sangelui, subtiind sangele si impiedicand formarea de cheaguri si depunerile de pe artere. Prin urmare, rodiile au un rol important in prevenirea aterosclerozei si a infarcturilor. Pentru o buna circulatie a sangelui in organism, consumati regulat rodii! Rodia - giuvaierul exotic al toamnei: Beneficii miraculoase

rodie Mai mult, ceaiul obtinut din frunzele si coaja copacului de rodiu ajuta la ameliorarea diareii si a problemelor digestive, iar in medicina popular se crede ca rodiile pot fi utilizate in tratarea dizenteriei si a holerei. Rodiile furnizeaza fierul in sange si de aceea este indicat in cazul anemiei. Continutul de fier ajuta la cresterea nivelului de hemoglobima din sange, reducand multe din simptomele anemiei: epuizarea, ametelile, starea de slabiciune, slabirea auzului…

Rodia se bucura de o popularitate din ce in ce mai marita datorita efectului afrodisiac si de imbunatatire a fertilitatii. Vitamina B6 pe care o contin rodiile le fac sa fie recomandate si femeilor insarcinate si celor care alapteaza. In acelasi timp, consumul de rodii reduce riscul nasterii premature sau al nasterii unui bebelus cu o greutate corporala sub limita.

Deoarece contin vitamine din complexul B, rodiile merita sa fie incluse in alimentatie atunci cand traversam perioade de stres si nevrozitate, in cazul depresiei sau al nelinistii persistente, dar nu numai… Totodata, rodiile sunt un tratament naturist eficient de prevenire a placii dentare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.