Etnobotanicele fac noi victime

Doi adolescenti in varsta de 15 ani, elevi in clasa a VIII-a la o scoala din Cluj-Napoca, sunt internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii dupa ce au fumat o tigara confectionata din plante etnobotanice. Managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca, Cornel Aldea, a declarat ca starea celor doi adolescenti este stabila, iar luni acestia vor fi reevaluati din punct de vedere medical.

Doi adolescenti in varsta de 15 ani, elevi in clasa a VIII-a la o scoala din Cluj-Napoca, sunt internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii dupa ce au fumat o tigara confectionata din plante etnobotanice.
Managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca, Cornel Aldea, a declarat ca starea celor doi adolescenti este stabila, iar luni acestia vor fi reevaluati din punct de vedere medical.

etnobotanice"Au fost internati la noi doi elevi de clasa a VIII-a care aveau ameteli. Li s-au facut analize toxicologice si saptamana viitoare vom primi rezultatele pentru a vedea exact ce au consumat. Din cate se pare este vorba despre plante etnobotanice. Starea lor este stabila si vor ramane internati pana luni, cand va avea loc o reevaluare a starii lor de sanatate", a spus Aldea, potrivit MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Horea Corches, a declarat, la randul sau, ca cei doi sunt elevi la Scoala Generala "Nicolae Iorga" si au consumat substante etnobotanice vineri, intr-o pauza, in afara unitatii, dupa care au intrat la ore avand o stare de ameteala.

"Din informatiile furnizate de conducerea scolii se pare ca cei doi elevi de clasa a VIII-a au consumat droguri usoare, din plante etnobotanice, mai precis au fumat o tigara. Au sarit gardul scolii si au fumat in afara unitatii. Au primit tigara de la un alt coleg, din clasa a VII-a. Este surprinzator ceea ce s-a intamplat, cu atat mai mult cu cat noi derulam la ISJ Cluj programe privind pericolul consumului de droguri", a spus Corches.

Potrivit acestuia, imediat dupa ce elevii au fost descoperiti de catre profesori ca aveau ameteli conducerea scolii a anuntat SMURD si Politia, iar cei doi au fost internati la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca.

Horea Corches a precizat ca atat cei doi elevi de clasa a VIII-a, cat si cel de clasa a VII-a care le-a furnizat tigara vor fi evaluati psihologic, iar Consiliul de Disciplina al scolii va lua masuri pentru sanctionarea lor.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri