Setari Cookie-uri

Etnobotanicele fac noi victime

Doi adolescenti in varsta de 15 ani, elevi in clasa a VIII-a la o scoala din Cluj-Napoca, sunt internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii dupa ce au fumat o tigara confectionata din plante etnobotanice. Managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca, Cornel Aldea, a declarat ca starea celor doi adolescenti este stabila, iar luni acestia vor fi reevaluati din punct de vedere medical.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Horea Corches, a declarat, la randul sau, ca cei doi sunt elevi la Scoala Generala "Nicolae Iorga" si au consumat substante etnobotanice vineri, intr-o pauza, in afara unitatii, dupa care au intrat la ore avand o stare de ameteala.

"Din informatiile furnizate de conducerea scolii se pare ca cei doi elevi de clasa a VIII-a au consumat droguri usoare, din plante etnobotanice, mai precis au fumat o tigara. Au sarit gardul scolii si au fumat in afara unitatii. Au primit tigara de la un alt coleg, din clasa a VII-a. Este surprinzator ceea ce s-a intamplat, cu atat mai mult cu cat noi derulam la ISJ Cluj programe privind pericolul consumului de droguri", a spus Corches.

Potrivit acestuia, imediat dupa ce elevii au fost descoperiti de catre profesori ca aveau ameteli conducerea scolii a anuntat SMURD si Politia, iar cei doi au fost internati la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca.

Horea Corches a precizat ca atat cei doi elevi de clasa a VIII-a, cat si cel de clasa a VII-a care le-a furnizat tigara vor fi evaluati psihologic, iar Consiliul de Disciplina al scolii va lua masuri pentru sanctionarea lor.

"Cei trei elevi vor fi evaluati din punct de vedere psihologic, iar comportamentul lor va fi analizat de Consiliul de Disciplina al scolii. Cei doi elevi de clasa a VIII-a risca scaderea notei la purtare pentru ca au sarit gardul scolii, si mai putin pentru incident, deoarece acesta a avut loc in afara incintei unitatii. Vom vedea ce masuri se vor lua impreuna si cu alte institutii si impotriva celuilalt elev, care le-a furnizat tigara din plante etnobotanice", a mai spus purtatorul de cuvant al ISJ Cluj.

Sursa: 9am.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.