Setari Cookie-uri

Ceaiuri medicinale care nu trebuie sa iti lipseasca din casa

Ceaiurile medicinale au luptat intotdeauna in preventie, alaturi de alimentatie, odihna si sport. Ceaiurile medicinale au proprietati curative si detoxifiante, insa substantele pe care le contin sunt in doze suficient de mici incat sa nu prezinte efectele medicamentelor.

Ceaiul de musetel


Musetelul are puternice efecte antibacteriene, antifungice si dezinfectante, antiinflamatorii si calmate. Musetelul reduce durerile si inflamatiile, amelioreaza simtomele gastrice si digestive, linisteste, elimina stresul, stimuland regenerarea organismului.

Echinaceea


Echinaceea este o planta cunoscuta pentru efectele sale asupra sistemului imunitar. Contine antioxidanti si substante care intaresc sistemul imunitar, prevenind racelile si alte infectii. Va propunem sa aflati mai multe despre echinaceea in articolul: "Echinaceea –metoda minune de combatere a racelilor”.

Ceaiul de sunatoare


Este foarte util in enterocolite cronice, retentia de apa in organism, gastrite hiperacide, ulcer gastric, hepatite, afectiuni biliare, infectii intime. Stimuleaza functiile hepatice, imunitatea, regenerarea organismului, calmeaza, are efecte antidepresive si antianxioase, este util in prevenirea sindromului premenstrual si are efecte de binedispunere.

Citește și:

Ceaiul verde


Ceaiul verde este foarte tonic, contine cafeina, de aceea nu se bea seara. Contine de asemenea o cantitate mare de antioxidanti si substante active, fiind util in: oboseala psihica, cresterea imunitatii, detoxifiere, slabire, prezinta proprietati anticancergigene, reduce procesele de imbatranire, vitalizeaza etc. Cititi mai multe despre ceaiul verde in articolul: “Beneficiile ceaiului verde”.

Ceiaul de macese


Ceaiurile de macese si cele de fructe uscate contin multe vitamine, avand un rol tonic atat asupra psihicului, cat si a fizicului. Sunt indicate in sezonul rece, sporind imunitatea si protejand impotriva racelilor. Ceaiul de macese prezinta si alte actiuni medicinale: colagog, vasodilatator arterial, diuretic, impiedica formarea calculilor renali, amelioreaza inflamatii intestinale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.