Setari Cookie-uri

Castanele si perele, roadele miraculoase ale toamnei

Castanele comestibile se numara printre cele mai energizante, nutritive si sanatoase fructe ale toamnei. Perele sunt extrem de sanatoase, avand unele proprietati terapeutice pe care nu le putem trece cu vederea.

Castanele comestibile se numara printre cele mai energizante, nutritive si sanatoase fructe ale toamnei. Perele sunt extrem de sanatoase, avand unele proprietati terapeutice pe care nu le putem trece cu vederea.

Inmiresmate, ispititor de delicioase, cu gust de belsug si parfum de toamna, pline cu sanatate astfel am putea caracteriza doua dintre cele mai indragite fructe specifice sezonului de toamna: perele si castanele comestibile. Iata insa care sunt si beneficiile pe care consumul acestor fructe le aduc organismului:


Castanele, izvor gustos de sanatate Castanele si perele, roadele miraculoase ale toamnei

Luna octombrie este perioada castanelor comestibile, unele dintre cele mai energizante, nutritive si sanatoase fructe ale toamnei. Este drept ca au un continut caloric ridicat, insa acesta este datorat carbohidratilor si nu grasimilor. 100 g de castane contin aproximativ 220 calorii, iar consumarea a 4-5 castane pe zi poate aduce muite beneficii sanatatii tale. In castane gasim numeroase saruri minerale precum magneziu, mangan, zinc, potasiu, fosfor, fier dar si vitamine ca B1, B2, B6 si E. Intr-o cantitate mica, castanele contin si vitamina C ce sporeste rezistenta organismului in fata infectiilor.

De asemenea, castanele au in compozitie 52% apa, 2, 6 lipide, 4% proteine si 40% glucide. Castanele au un continut bogat de fibre si nu contin sodiu sau colesterol ceea ce le recomanda indeosebi in cazul persoanelor suferind de afectiuni ale inimii. Sunt recomandate si in cazul copiilor in tratarea starilor astenice, dar si in cazul persoanelor in varsta sau a celor aflate in convalescenta intrucat castanele au rol de intarire a sistemului imunitar. Se digera usor si consumate frecvent ajuta la intretinerea elasticitatii vaselor de sange. Castanele nu sunt insa indicate diabeticilor. Faimosul piure de castane crude isi merita cu prisosinta laudele. Nu este doar aromat si gustos, ci pastreaza mai toate proprietatile fructului, fiind bogat in vitamine si minerale.


Perele, comorile aurii ale toamnei

Sunt dulci, aromate si gustoase. Nu au cum sa nu ne placa. In plus, sunt si foarte sanatoase si au unele proprietati terapeutice pe care nu le putem trece cu vederea. Perele au un continut scazut de calorii si abunda in fibre solubile, avand totodata si proprietati antioxidante si detoxifiante. 84% din compozitia perelor o reprezinta apa, iar o portie standard de pere contine 64 calorii. Potasiu, fosfor, clor, zinc, fier, iod, mangan, calciu sunt cateva dintre mineralele continute de pere. In plus, perele contin si provitamina A, vitamine din grupa B, vitaminlee C si E.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.