Setari Cookie-uri

Castanele si perele, roadele miraculoase ale toamnei

Castanele comestibile se numara printre cele mai energizante, nutritive si sanatoase fructe ale toamnei. Perele sunt extrem de sanatoase, avand unele proprietati terapeutice pe care nu le putem trece cu vederea.

Perele ajuta la prevenirea aparitiei celulelor canceroase, arata cercetarile stiintifice recente. Datorita suculentei lor si continutului de piridoxina si adermina, perele sunt un bun diuretic si gratie continutului de fier, stimuleaza cresterea numarului de globule rosii. Castanele si perele, roadele miraculoase ale toamneiDeoarece perele contin si vitamina K, consumul acestora favorizeaza si coagularea sangelui. Perele proaspete sunt o sursa de vitamina K, necesara pentru sinteza proteinelor implicate in coagularea sangelui.

Atentie insa! In cazul persoanelor suferind de indigestie sau a celor cu afectiuni ale splinei, consumul de pere nu este recomandat. Mai mult, pectina fibroasa solubila din compozitia chimica a perelor contribuie la mentinerea colesterolului in cote normale. Zaharurile pe care le contin sunt usor asimilate si digerate de organism. Perele sunt de asemenea un ajutor pretios in calmarea tusei si in functionarea optima a glandei tiroide.

Sursa: Garbo.ro
Citeste si alte article pe Garbo. Noi iti recmandam:
5 semne care te anunta ca ai candidoza
Cura intensa de detoxifiere pentru toamna
5 ceaiuri medicinale pentru igiena intima feminina

Sursa foto: www.sxc.hu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.