Setari Cookie-uri

5 plante care stimuleaza imunitatea

Sistemul imunitar intervine intotdeauna cand organismul nostru este amenintat de vreun agent patogen, mecanismele sale avand capacitati puternice de eliminare a multor micribi sau chiar celule proprii devenite non-self, ajutandu-ne in felul acesta sa ne mentinem sanatatea.

Sistemul imunitar intervine intotdeauna cand organismul nostru este amenintat de vreun agent patogen, mecanismele sale avand capacitati puternice de eliminare a multor microbi sau chiar celule proprii devenite non-self, ajutandu-ne in felul acesta sa ne mentinem sanatatea.

imunitate Sistemul imunitar reprezinta o “armata” de celule cu functii bine definite, unele dintre acestea cu capacitatea de a secreta anticorpi, substante proteice cu rol in anihilarea agentului patogen. Pentru o buna functionare, sistemul imunitar are nevoie de anumiti nutrienti, de o stare sanataoasa si detoxifiata a organismului, de hidratare suficienta.

Fructele, legumele, lactatele consumate zilnic tonifica sistemul imunitar. In perioadele mai sensibile, asa cum sunt anotimpurile mai racoroase, putem folosi plantele medicinale ca adjuvante in tonifierea sistemului imunitar, alaturi de alimentatie, odihna si sport.

5 plante care stimuleaza imunitatea

Echinaceea


Echinaceea este o planta cunoscuta de mult timp pentru proprietatile sale asupra sistemului imunitar, fiind adesea indicata atunci cand vremea este racoroasa si organismul este dispus la infectii respiratorii. Efectele acestei plante sunt rapid obtinute de la consumul a trei cani de ceai pe zi din aceasta planta. Poate fi folosita atat de adulti, cat si de copii. Va propunem sa cititi mai multe despre echinaceea in articolul: Echinaceea –metoda minune de combatere a racelilor

Ginsengul


Ginsengul este considerat o planta minune, avand multiple efecte pozitive asupra organismului. Acesta stimuleaza circulatie inclusiv la nivel cerebral, inhiba procesele de senescenta (imbatranire), creste tonusul sistemului imunitar, intervine in preventia cancerului, reduce oboseala, creste capacitatea de atentie si memorare, scade timpul de reactie, stimuleaza digestia etc. Va propunem sa cititi mai multe informatii despre ginseng in articolul: “Ginsengul – secretul tineretii fara batranete”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.