Setari Cookie-uri

5 plante care stimuleaza imunitatea

Sistemul imunitar intervine intotdeauna cand organismul nostru este amenintat de vreun agent patogen, mecanismele sale avand capacitati puternice de eliminare a multor micribi sau chiar celule proprii devenite non-self, ajutandu-ne in felul acesta sa ne mentinem sanatatea.


Propolisul

Propolisul prezinta o compozitie chimica precum un cocktail, fiind bogat in substante cu efecte terapeutice deosebite, cum sunt: derivatii flavonici, acid ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv si Gram negativ), ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenti, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, strontiu), substante antibiotice, rasini, acizi aromatici, acizi, in functie de compozitia si specia vegetala de pe care s-a cules propolisul. El contine in medie 55% rasini si balsamuri, 30% ceruri si 10% uleuri eterice, proportii care sunt asemanatoare pentru orice fel de propolis. Beneficiile propolisului sunt numeroase, avand efecte asupra aparatului digestiv (fluidifica bila, antimicrobian digestiv in enterite si colite), asupra sistemului endocrin (tiroida, pancreas, suprarenale), au efect antimicrobian, antiparazitar si antivirotic.

Macesul


beneficii macese Ceaiul din fructe de maceste contine multe substante tonifiante, detoxifiante, precum si o cantitate mare de vitamina C. Macesele intaresc imunitatea, calmeaza, sunt utile in tulburari ale somnului, cresc capacitatea de memorare si atentie, au efecte antibacteriene si antiseptice tinand departe infectiile, pot fi folosite chiar si in tratarea acneei. Ceaiul de macese stimuleaza functiile ficatului si secretiile biliare, are efecte diuretice prevenind infectiile renale si regleaza tensiunea arteriala.

Arnica

Arnica este considerata o planta tamaduitoare a trupului si sufletului, o planta cu flori galbene ce creste la inaltimi si care este culeasa tocmai pentru proprietatile sale terapeutice. Arnica intareste sistemul imunitar, scade durerea, lupta impotriva depresiei, scade febra, este un puternic antibiotic natural, are efecte diuretice si de scadere a tensiunii, stimuleaza circulatia la nivelul inimii si a creierului, protejand creierul si imbunatatind functiile acestuia.

Este recomandat sa utilizati aceste plante sub forma de ceaiuri, intre una si trei cani pe zi.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.