Setari Cookie-uri

Kombucha - licoarea imortalitatii

Kombucha, Ceaiul Ciuperca (Ceaiul Manchurian) se numara cu siguranta printre cele mai vechi si populare tratamente naturiste, avand o istorie impresionanta in spate. Ceaiul Kombucha este obtinut prin fermentarea ciupercii Kombucha, procesul de fermentare durand intre 7 si 9 zile.

Kombucha, Ceaiul Ciuperca (Ceaiul Manchurian) se numara cu siguranta printre cele mai vechi si populare tratamente naturiste, avand o istorie impresionanta in spate. Ceaiul Kombucha este obtinut prin fermentarea ciupercii Kombucha, procesul de fermentare durand intre 7 si 9 zile.

Kombucha sau povestea ciupercii cu proprietati miraculoase

Cunoscut sub denumirea de licoarea zeilor sau elixir al imortalitatii, Kombucha, Ceaiul Ciuperca (Ceaiul Manchurian) se numara cu siguranta printre cele mai vechi si populare tratamente naturiste, avand o istorie impresionanta in spate. Originile culturii de Kombucha pot fi plasate in urma cu 2000 de ani in China, ulterior bautura vie ajungand si pe teritoriul Rusiei si in estul Europei. Chinezii credeau ca licoarea "vie", "tonica" are proprietati vindecatoare asupra sistemului digestiv, permitand organismului sa se autoregleze. O utilizau ca licoare-tratament pentru stomac.

Citește și:

Kombucha a revenit in secolul V, anul 414, cand doctorul coreean Kombu a fost convocat sa-l trateze pe imparatul Japoniei. Se spune ca medicul a obtinut rezultate miraculoase si aprecierea imparatului apeland la licoarea magica. Unii oameni i-au aratat un respect deosebit ceaiului Kombucha, facand din procesul de fabricare si de consumare a acestuia un ritual sacru. In autobiografia sa, Alexandr Solzhenitsyn, reputatul istoric rus povesteste cum aceasta licoare a fost cea care i-a salvat viata atunci cand a fost inchis in taberele de concentrare.

Kombucha este o ciuperca, o colonie de bacterii si ciuperci continand 12 specii de microorganisme. Ceaiul Kombucha este obtinut prin fermentarea acestei ciuperci, iar procesul de fermentare dureaza intre 7 si 9 zile. Bacteriile din culturile de Kombucha sunt probiotice si functioneaza in acelasi fel ca si culturile bacteriale active din iaurt. Kombucha poate fi sensibila fata de anumite uleiuri aromatice puternice. Anumite ceaiuri care contin anumite uleiuri pot afecta dramatic cultura de Kombucha sau o pot ucide. Exista diverse tipuri de ceai, aproximativ 10 000, care pot da rezultate si gusturi diferite, mai light sau mai puternice, mai acide si care pot fi folosite drept mediu pentru cultivarea ciupercii Kombucha. Bautura care rezulta in urma fermentarii contine, intr-un procent mai mare sau mai mic, otet.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.