Setari Cookie-uri

Kombucha - licoarea imortalitatii

Kombucha, Ceaiul Ciuperca (Ceaiul Manchurian) se numara cu siguranta printre cele mai vechi si populare tratamente naturiste, avand o istorie impresionanta in spate. Ceaiul Kombucha este obtinut prin fermentarea ciupercii Kombucha, procesul de fermentare durand intre 7 si 9 zile.

Printre ceaiurile cele mai recomandate pentru Kombucha se numara ceaiul negru, ceaiul Oolong, ceaiul verde si ceaiul alb. Culturile de Kombucha obtinute sunt diferite si depind de calitatea apei utilizate, de tipul de ceai folosit pentru fermentare, de tipul de zahar sau indulcitorul folosit, durata de fierbere a ceaiului si de varsta culturii de Kombucha.

Beneficiile ceaiului Kombucha

Ceaiul de Kombucha contine numeroase enzime, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C, Vitamina B3, vitamina B2, vitamina b1, numerosi aminoacizi, acid lactic, antioxidanti, hidroxiacizi etc. Ceaiul de Kombucha ajuta la vindecarea insomniei si la eliminarea constipatiei, dar si la reducerea nivelului de colesterol din sange. Anumiti cercetatori il recomanda drept un tratament impotriva SIDA si chiar impotriva chelirii. Mai mult, acestia pretind ca ceaiul Kombucha energizeaza organismul si are rolul de a imbunatati proprietatile vizuale.

Citește și:

Ceaiul de Kombucha are efect detoxifiant, contribuind la inlaturarea si eliminarea toxinelor organism. Ceaiul de Kombucha ajuta si la mentinerea frumusetii pielii, curatand-o. Kombucha are de asemenea un efect de inlaturare a acneei sau a petelor cauzate de imbatranire, incetinind in acelasi timp procesul de albire al firelor de par. Ca si tratament naturist, Kombucha are rolul de a diminua durerile de artrita si de a stabiliza presiunea sangelui. Totodata, s-a constatat ca usureaza durerile musculare. Mai nou, unii cercetatori sustin ca licoarea miraculoasa poate previne aparitia cancerului. Kombucha contribuie la functionarea optima a ficatului, stimuland totodata sistemul imunitar al organismului.

La momentul actual, cercetarile oamenilor de stiinta se concentreaza in mod deosebit asupra a doua dintre proprietatile ceaiului de Kombucha. Ceaiul Kombucha restaureaza echilibrul natural al florei intestinale si produce anumite substante antibiotice si antiinflamatoare, fara a prezenta insa efectele negative secundare ale medicamentelor. De aceea, ceaiul Kombucha poate avea efecte remarcabile asupra unor afectiuni precum artrita sau in cazul infectiilor bacteriale.

Citește și:

Cantitatea recomandata de ceai Kombucha este de 150 ml, putand fi consumata in cantitati mai mici, de trei ori pe zi. Trei litri de ceai Kombucha per persoana, consumati in timpul unei saptamani, reprezinta cantitatea ideala consumabila. In unele cazuri, anumite persoane pot prezenta simptome specifice detoxifierii. Prin urmare, ceaiul trebuie consumat la inceput in cantitati mai mici, band totodata apa in cantitati semnificative pentru a ajuta la eliminarea toxinelor. Daca preparati singuri licoarea acasa aveti mare grija. Preparata in conditii non-sterila, riscul de contaminare a culturii de Kombucha este ridicat. Desi reactiile adverse sunt inexistente sau extrem de rare, consumul unei cantitati prea mari de ceai Kombucha poate da nastere unor reactii alergice, starii de voma, senzatiei de greata sau durerilor de cap. Kombucha trebuie consumat cu precautie.

Citește și:

Credit foto fr, main si interior: Wikipedia - Mgarten




Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo, noi iti recomandam:
Rasetele in fiecare zi te scapa de doctorii!
Leacul Ayurvedic minune: mierea cu scortisoara
4 Semne menstruale care trebuie sa te alarmeze

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.