Setari Cookie-uri

Quinoa, aurul tamaduitor al incasilor

Afla si tu care sunt beneficiile consumului de Quinoa, unul dintre cele mai complete alimente ale naturii. Quinoa este o sursa extraordinara de proteine si aminoacizi, fiind un excelent substituent al carnii.

Consumul de quinoa ajuta si la prevenirea aparitiei diabetului de tip 2 (normalizeaza cantitatea de zahar din sange), a astmului, dar si a pietrei la vezica biliara. Studiile recente efectuate asupra proprietatilor boabelor de quinoa au demonstrat ca cereala sacra, consumata in mod frecvent, impiedica formarea cancerului la san (mai ales la femeile aflate in perioada de premenopauza), fiind totodata eficienta si in prevenirea si tratarea arterosclerozei.

Mai mult, pentru ca este o sursa grozava de fier, quinoa este indicata si viitoarelor mamici sau chiar mamelor care alapteaza. Consumata de catre mamici, quinoa contribuie la imbunatirea calitatii laptelui matern. Si copiii pot consuma aceasta cereala intrucat ajuta la dezvoltarea corecta a dintilor si oaselor. Anumite cercetari efectuate in momentul actual aduc in dezbatere si rolul pe care il poate juca quinoa in prevenirea si tratarea celor care se lupta cu cataracta.

Citește și:

Ceea ce mai trebuie sa stiti despre aceasta cereala este faptul ca ea contine o cantitate redusa de grasimi saturate si colesterol, fiind in schimb bogata in carbohidrati. O ceasca de quinoa (gatita) contine 5 grame de fibre. Fibrele favorizeaza mentinerea sanatatii digestive si prevenirea bolilor cardiovasculare. In plus, Quinoa are si un puternic efect antioxidant, ajutand la protejarea organismului de radicalii liberi. Comparativ cu alte cereale, in compozitia boabelor de quinoa se afla lignani, fitonutrienti eficienti in prevenirea cancerului si a afectiunilor inimii.

Deoarece nu contine gluten, Quinoa poate fi introdusa si in alimentatia celor care au alergie alimentara la grau sau a celor suferind de boala celiaca. Mai mult, consumul de quinoa are consecinte pozitive si asupra colonului, sustinand dezvoltarea bacteriilor “bune” din intestine. Vitamina B9 prezenta in compozitia boabelor de quinoa determina ca aceasta cereala sa contribuie si la dezvoltarea memoriei, respectiv a unei functionari corespunzatoare a creierului. Totodata, fierul continut de quinoa are rolul de a ajuta la eliberarea oxigenului in sange si de a mentine volumul creierului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.