Setari Cookie-uri

10 Secrete ale ceaiului verde

De ce este ceaiul verde atat de apreciat inca din antichitate? Ceaiul verde a fost si este apreciat nu doar pentru gustul sau deosebit, ci si pentru efectele sale benefice pentru sanatate, frumusete si silueta.

Ceaiul verde este bun pentru slabire

Ceaiul verde accelereaza mobilizarea grasimilor si impiedica depozitarea acestora. De asemenea scade usor absorbtia la nivel intestinal al grasimilor si creste metabolismul bazal. Desigur, ceaiul verde nu este suficient pentru a slabi multe kilograme, dar este un real adjuvant al unei diete sanatoase.

Ceaiul verde ajuta la eliminarea celulitei

Ceaiul verde ajuta la eliminarea celulitei

Se recomanda in acest scop sa consumati trei cani de ceai verde pe zi si de asemenea sa folositi comprese de ceai verde concentrat si ceai de soc concentrat, in proportie de 1:1. Se fac comprese fierbinti de ceai verde si soc concentrat de 5 ori si se invelesc zonele afectate de celulita cu tifonul inmuiat din abundenta in combinatia de ceai. Se acopera apoi cu celofan si se mentin compresele cat mai mult timp. Sunt recomandate seara, timp de o saptamana, cu pauza de o saptamana, la care puteti asocia dieta, sport si masaj pentru rezultate optime.

Citește și:

Ceaiul verde este energizant

Este foarte bun in situatii de stres, oboseala fizica si intelectuala, in perioadele de sesiune sau examene importante, in perioadele de suprasolicitare – in toate aceste situatii poate fi marita doza de ceai verde la 3-4 cani pe zi.

Ceaiul verde are proprietati de intinerire

Ceaiul verde intinereste organismul, pielea, previne aparitia ridurilor si a cearcanelor, atat baut ca ceai, cat si prin comprese reci locale. De asemenea ceaiul verde are proprietati calmante, aplicati comprese reci pe zonele afectate, iritate sau alergice.

Ceaiul verde albeste dintii si previne aparitia cariilor

Ceaiul verde albeste dintii si previne aparitia cariilor

Ceaiul verde are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, protejeaza dintii de placa bacteriana, curata smaltul, previne gingivita si cariile.

Intervine in metabolismul lipdic

Ceaiul verde scade colesterolul si LDL-ul (colesterolul „rau”), avand astfel efecte protective pe aparatul cardiovascular. Previne astfel ateroscleroza, cresterea tensiunii arteriale, accidentele vasculare si infarctul.


Iti recomandam sa citesti si:

3 cure de slabire cu ceai verde
Ceaiurile care te protejeaza de cancerul la san
Ceaiul care ne protejeaza ovarele

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.