Apartinand clasei legumelor solano-fructoase, rosia este liderul cap de serie al acesteia. Initial admirata ca si planta ornamentala, astazi este consumata sub diferite forme de oameni din intreaga lume.
• rosiile galbene contin in locul licopenului un alt carotenoid valoros si anume beta-carotenul, a carui forta antioxidanta este insa de 5 ori inferioara colorantului rosu
• desi alimentele de origine vegetala contin mai putin de 50 de mg/100 g de sare, exista totusi 3 exceptii: spanac (510 mg %), ciuperci (200 mg%) si tomate (150 mg%); important ar fi deci sa nu mai adaugati sare salatei care contine rosii si de asemenea sa reduceti cat de mult adaugarea de sare tuturor preparatelor care contin tomate
• cotorul verde al rosiei nu se va consuma deoarece contine o substanta toxica existenta in toate legumele din clasa, solanina
• bulionul din comert poate contine pana la 2% sare drept conservant, ceea ce inseamna 20 de grame de sare la un litru
• nu conservati bulionul folosind aspirina si nici benzoat de sodiu deoarece acestia prezinta risc cancerigen (aspirina ca si conservant este cancerigena deoarece prin metabolizare formeaza acidul hidroxi-benzoic)
• evitati tomatele murate (gogonelele) fiindca, prin fermentare, acestea genereaza histamina (principala substanta pro-alergica) care prin metabolizare produce nitrozoderivati cancerigeni; orice aliment murat devine acid, determinand pierderi de calciu din organism pentru corectarea PH-ului
Sursa: Garbo.roCiteste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Cordyceps sinensis, ciuperca nepaleza
Cartoful - baza alimentatiei incasilor si a indienilor Aymara
Remedii naturiste pentru vindecarea tulburarilor menstruale