Setari Cookie-uri

Farmacia din ghivechi: calitatile medicinale ale mirodeniilor

Mirodeniile, pe langa calitatile medicinale, au capacitatea de a schimba total gustul mancarii. In cele ce urmeaza, iti prezentam 5 plante aromatice, pe care le poti creste in interior, la ghiveci, pentru a te putea bucura de proprietatile lor.

Mirodeniile, pe langa calitatile medicinale, au capacitatea de a schimba total gustul mancarii, ne spun cei de la Garbo.ro. In cele ce urmeaza, iti prezentam 5 plante aromatice, pe care le poti creste in interior, la ghiveci, pentru a te putea bucura de proprietatile lor.

farmacia din ghiveci cu plante medicinale Arta culinara reprezinta o adevarata provocare in ceea ce priveste combinarea potrivita a diferitelor ingrediente, cu scopul de a obtine echilibrul perfect dintre gust si miros. Un rol important in acest proces de multe ori epuizant il joaca mirodeniile, care, pe langa calitatile medicinale, au capacitatea de a schimba total gustul mancarii. In cele ce urmeaza, iti prezentam 5 plante aromatice, pe care le poti creste in interior, la ghiveci, pentru a te putea bucura de proprietatile lor.

Patrunjel

In tara noastra, patrunjelul este, cu siguranta, cel mai popular. Originar din zona mediteraneana, patrunjelul poate fi crescut la ghiveci cu succes, intrucat este foarte usor de intretinut. Acesta se planteaza intr-un vas mare, ce ii permite dezvoltarea radacinilor, in timpul toamnei sau in prima jumatate a primaverii. Patrunjelul se amplaseaza intr-o zona cat mai luminoasa, la o temperatura cuprinsa intre 20 si 25 de grade Celsius.

Citește și:

Calitati medicinale: Mai bogat in vitamina C decat portocala, patrunjelul este un bun antiseptic pentru tubul digestiv, ajuta la tratarea halenelor, tulburarilor menstruale, indigestiilor sau anemiei, in vreme ce, daca este folosit in cantitati mari, poate preveni Parkinson-ul sau chiar cancerul. Un alt motiv pentru care ar trebui sa cresti si sa consumi patrunjel este faptul ca este bogat in calciu, vitamina B12, magneziu, iod, potasiu, aminoacizi.

Busuioc

Provenind din Asia tropicala, busuiocul este o planta extrem de aromata, ce poate fi crescuta cu succes in interior. Inaltimea acestuia este cuprinsa intre 20 si 60 cm, iar frunzele sale sunt matasoase, de un verde deschis. Planta are un gust asemanator cu cel al anasonului si este foarte sensibila la frig, trebuind sa fie amplasata intr-o zona calduroasa, inundata de lumina si cu umiditatea crescuta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.