Setari Cookie-uri

Farmacia din ghivechi: calitatile medicinale ale mirodeniilor

Mirodeniile, pe langa calitatile medicinale, au capacitatea de a schimba total gustul mancarii. In cele ce urmeaza, iti prezentam 5 plante aromatice, pe care le poti creste in interior, la ghiveci, pentru a te putea bucura de proprietatile lor.

Salvie

Salvia este o planta erbacee, de provenienta din regiunile mediteraneene, fiind cunoscuta pentru florile sale intens colorate. Aceasta poate ajunge pana la inaltimea de 60 cm si infloreste in timpul verii. Prefera locurile insorite, insa nu tolereaza temperaturile foarte ridicate, in vreme ce, in ceea ce priveste solul, singurul aspect de care trebuie sa tii cont este ca acesta sa fie bine drenat si sa il fertilizezi primavara.

Calitati medicinale: Este recomandabil consumul salviei, intrucat este un bun remediu pentru inflamatiile cavitatii bucale, halene, amigdalita, hipertensiune arteriala, afectiuni ale stomacului, tonus sexual scazut, bronsita, hipertensiune arteriala. De asemenea, salvia este o bogata sursa de antioxidanti, iar cu ajutorul ei se poate preveni tromboza.

Un articol de Ana Marin

Noi iti recomandam si articolul: Alimente negre, magie alba pentru sanatate!

Sursa: Garbo.ro

Citește și:
Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Baile de plante – un nesecat izvor de sanatate
Remedii naturale pentru tratarea constipatiei
Arborele pagodelor: Ginkgo Biloba

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.