Preparata de preotii egipteni care erau totodata cunoscatori ai tainelor organismului, ai plantelor salbatice si cultivate si ale virtutilor acestora, licoarea asigura o viata indelungata si sanatoasa. La randul lor, preotii foloseau si ei aceasta bautura pe care o elaborasera, insa in doze mai mici deoarece ei munceau mai putin decat sclavii ce construiau piramidele si, totodata, nu isi petreceau intreaga zi in soarele arzator al desertului.
Usturoi (An) si lamaie (Tica)Licoarea egipteana, care, printre altele, avea si rolul de a mentine si regla echilibrul vitaminelor in organism a primit numele de Antica, de la cele doua componente: An = usturoi si Tica = lamaie. Aceste doua componente asigura intreaga gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.
Pentru prepararea Anticai se folosesc patru lamai maricele, bine coapte, cu coaja subtire si trei capatani de usturoi. Lamaile se spala si se sterg, apoii se stoarce zeama lor intr-un vas de sticla foarte curat sau intr-un borcan. Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas. Capatanile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc ca pentru mujdei.
Zeama lamailor, cojile si pulpa date prin masina impreuna cu mujdeiul de usturoi se pun intr-o oala emailata. Dupa ce s-au amestecat bine se toarna in oala doi litri de apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o bucata de tifon impaturit in doua si se pune in frigider timp de 72 de ore. Nu trebuie sa va temeti ca frigiderul va prinde miros de usturoi deoarece lamaia il va face sa dispara.
Spune-ti parerea!