Setari Cookie-uri

Castravetele - 5 beneficii pentru sanatate si frumusete

Castravetele este apreciat pentru aroma sa delicioasa ce il face nelipsit din majoritatea salatelor si totodata devine un ingredient iubit al mastilor de frumusete.

Castravetele prezinta insa si multe beneficii pentru sanatate. Desi are un continut ridicat de apa, castravetele este bogat in vitamine si minerale (fosfor, magneziu, putin calciu, clor, sodiu, zinc, vitamina din complexul B) dar si carbohidrati si grasimi bune in cantitati mici. Castravetele contine si substante astringente care ii confera proprietatile atat de apreciate in cosmetica.

Beneficiile castravetilor

Cucumicul savitul sau castravetele a fost descoperit de mai bine de 10.000 de ani in Asia, fiind si astazi o legume de nelipsit din alimentatia noastra. Cele mai multe beneficii din consumul de castravete le obtinem daca ii mancam cruzi sau murati.

Castravetele slabeste

castravetele slabeste

Castravetele are calorii negative, astfel el devine un bun aliat al curelor de slabire. Aliment cu calorii negative este acela pentru care organismul consuma mai multe calorii decat contine alimentul, deci organismul este fortat sa scoata din depozite.

Citește și:

Castravetele are proprietati diuretice

Castravetele hidrateaza prin continutul sau ridicat de apa, dar totodata are si efecte diuretice, fiind indicat in cazul celor care retin apa sau au probleme cardiovasculare.

Castravetele previne bolile de rinichi

rinichi Prin efectele sale diuretice, dar si prin aportul de apa, vitamine si minerale pe care il aduce, castravetele este util in prevenirea, dar si tratarea bolilor de rinichi, in special pentru litiaza renala (nisip sau pietre la rinichi).

Este util in cosmetica
castravetele in cosmetica

Mastile pentru ten sau par cu castravete elimina sebumul, inchid porii, curata in profunzime tenul sau parul, hidrateaza si hranesc pielea fetei sau a capului.

Elimina cearcanele

Castravetele este util si in tratarea cearcanelor: se folosesc felii racite la frigider care apoi se pun pe ochii cu cearcane si se lasa sa actioneze 10 minute.


Sursa foto: sxc.hu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.