Specialistii citati de BBC News ne sfatuiesc sa consumam nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului uman.
Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn aproape toate bolile de inima - ne spun cei de la Garbo.ro.
Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline
Cercetarea ce a ajuns la aceasta concluzie a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei avand un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit fiecare cate doua portii de salam (bogat in grasimi) si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana.
La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci.
Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, nucile au ajutat si la mentinerea elasticitatii si a flexibilitatii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului din organismul subiectilor.
Nucile si tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au putut observa si faptul ca acidul alfa linoleic continut de nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc, insa cu conditia sa consume si nuci.
Spune-ti parerea!