Setari Cookie-uri

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de soia

Soia isi are originile in China si Japonia fiind, alaturi de orez, una dintre cele mai hranitoare plante cunoscute de aceste popoare.

Soia apartine familiei leguminoaselor, fiind o erbacee anuala, aflam de la Garbo.ro. Planta are frunzele paripenat-compuse, moi, de un verde intens pe fata expusa la soare. Florile sunt mici si au culoare alba sau violeta. Fructul este o pastaie care contine boabe. Folosite in alimentatia curenta, dar si in industrie, aceste boabe au si numeroase proprietati medicinale.

Pentru terapii naturiste se prepara lapte de soia, faina de soia, germeni de soia.

Substante active importante

  1. in boabe: protide (34 – 39%), aminoacizi esentiali, lipide (12 – 25%), saruri mineriale – calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, natriu, vitaminele A, B1, B2, C, D, si E, enzime, lecitina, rezine;
  2. in ulei: acizi grasi nesaturati, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, acizi grasi saturati;
  3. recent, in soia s-au descoperit anumite substante asemanatoare structural hormonilor feminini, numite izoflavone.

Toti acesti compusi demonstreaza ca soia este, intr-adevar, o minune a naturii, procentul de proteine din soia fiind, de exemplu, cu mult mai mare decat in cazul carnii (soia – maximum 39%; carnea – maximum 20%).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.