Setari Cookie-uri

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de soia

Soia isi are originile in China si Japonia fiind, alaturi de orez, una dintre cele mai hranitoare plante cunoscute de aceste popoare.

Intrebuintarile plantei de soia

Asemenea altor alimente cu o compozitie deosebita, nici soia si nici preparatele de soia nu actioneaza ca un medicament in adevaratul sens al cuvantului. Si totusi, efectele pot fi asemanatoare cu acelea ale medicamentelor atunci cand se stabileste si se respecta un program alimentar riguros, o dieta sau unul ori mai multe principii de hranire.

Fiind un aliment complet, soia are un rol profilactic extrem de important in multe afectiuni sau grupe de afectiuni, cu precadere insa in afectiunile cardiovasculare.

Soia actioneaza ca un mineralizant foarte important si franeaza sau chiar impiedica, intr-o anumita masura, procesele de imbatranire. In acelasi timp, combate scleroza si colesterolul, asigurand o functionare normala a sistemelor esentiale ale organismului.

Celor suferinzi cu ficatul sau care au afectiuni vasculare li se recomanda sa consume in mod permanent produse pe baza de soia.

Citește și:


Citeste articolul integral pe Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.