Vitaminele sunt adeseori neglijate in tratamentul diverselor afectiuni. Preferam sa incercam medicamente cu efecte secundare neplacute, decat sa ajutam organismul sa revina la starea de echilibru initiala. Chiar si depresia – boala secolului nostru – poate fi prevenita si ameliorata prin alimentatie si suplimente de vitamine si minerale. Iata cateva leacuri naturiste impotriva depresiei: Vitamina B3 (Niacina)

Bill Wilson – fondatorul organizatiei Alcoolicii Anonimi - este cel mai cunoscut promotor al niacinei in tratamentul depresiei si al alcoolismului - ne spun cei de la Garbo.ro. Bill a suferit mare parte din viata sa de depresie majora pana cand psihiatrii Humphrey Osmond si Abram Hoffer l-au convins sa participe la un studiu care folosea vitamina B3 ca leac pentru depresie.

Foarte multumit de rezultate, Bill a incercat sa introduca tratamentul cu niacina si in cadrul AA, dar ideea a fost respinsa cu vehementa. Bill Wilson a publicat numeroase articole si o carte (“Pass it on”) in care detaliaza experienta sa cu depresia si tramanetul minune: niacina.

Daca suferi de depresie, discuta cu medicul tau o schema de tratament alternativ cu niacina. In functie de severitatea afectiunii si de caracteristicile personale, ti se va prescrie o anumita doza zilnica de niacina in combinatie cu alte vitamine (in principal tot vitamine B). In general, medicii recomanda 25-100 mg de 3 ori pe zi, dupa mesele principale. Niacina determina adeseori o inrosire a pielii, de obicei in primele 10 minute de la administrare.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: