Macesele sau (Rosa canina) sunt acele fructe rosii folosite frecvent in medicina naturista, dar totodata si in gospodarie. Macesele sunt bogate in vitamine si minerale, dar si in substante active care imbunatatesc semnificativ starea de sanatate si previn numeroase boli.
Macesele contin vitamine precum:
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
Macesele mai contin si minerale ca: magneziu, potasiu, sodiu, dar si substante puternic detoxifiante care inlatura radicalii liberi si stresul oxidativ.
Cum se pot consuma macesele?Macesele se pot consuma chiar crude in salate daca sunt scosi samburii sau sub forma de ceai, tinctura sau chiar vin de macese.
Beneficii tamaduitoare oferite de macese Aceste fructe rosii cresc imunitateaCeaiul de macese este recunoscut ca fiind un foarte bun stimulator al sistemului imunitar. Prin continutul lor de proteine vegetale si vitamine macesele intaresc imunitatea si confera rezistenta in fata infectiilor, fiind utile si copiilor care au un sistem imunitar sensibil insuficient dezvoltat. Se recomanda fie sa consumati 5-10 macese crude o data la cateva zile, fie sa preparati ceai de macese.
Macesele ajuta in dieta de slabireMacesele accelereaza arderile si faciliteaza refacerea structurilor tisulare prin continutul de vitamine si minerale care stimuleaza si regleaza metabolismul, participand la reducerea depozitelor de grasime. Este recomandat sa asociati macesele meselor cu fructe pentru a le spori beneficiile. Puteti consuma macese crude (in salata de fructe de exemplu) sau sub forma de ceai.
Utile in cura de detoxifiereMacesele pot fi utile si in cura de detoxifiere pentru efectul lor de scadere a stresului oxidativ si pentru reducerea radicalilor liberi. Macesele sunt astfel utile in orice cura de detoxifiere, chiar si in curele de reducere a efectelor iradierii. Sa nu uitam totusi de faptul ca fiecare dintre noi, in special cei care traiesc in mediul urban, suntem expusi permanent la un grad mic de iradiere din mediu. Asadar este indicat sa consumam frecvent alimente detoxifiante.
Macesele refac frumusetea pielii
Spune-ti parerea!