Setari Cookie-uri

Germenii de grau - minuni terapeutice in sanatate

Germenii de grau sunt o sursa foarte buna de substante nutritive, ideale pentru intarirea sistemului imunitar!

Germenii de grau reprezinta alimentul ideal pentru o alimentatie sanatoasa si ajuta la ameliorarea mai multor afectiuni, protejeaza muschii, aparatul circulator, plamanii si imbunatatesc acuitatea vizuala.

Medicina asiatica foloseste de multa vreme in tratamentele naturiste germenii de plante. Se considera ca aceste mladite tinere contin inmagazinata energia vitala de care orice organism are nevoie si de asemenea contin vitamine si minerale, precum si alte substante active capabile sa genereze viata.

germeni de grau

Foto interior si prima pagina: Elzbieta Sekowa, Shutterstock

Pe aceste principii a aparut Gemoterapia – o ramura a medicinii naturiste ce presupune preventia si tratamentul bolilor folosind germeni de plante. Acestia se folosesc si in alimentatie, in special in dieta Raw Vegan. Cei mai folositi germeni sunt cei de grau, germenii de ridichi si germenii de floarea-soarelui pentru acest tip de regim.

Iti recomandam si articolele:

Citește și:

Gemoterapia – sanatate cu plante tinere

Gemoterapia - puterea terapeutica miraculoasa a germenilor

Cum se obtin germenii de grau?

Foarte simplu: aveti nevoie de boabe de grau mature pe care le presarati pe o vata imbibata in apa si asezata pe o farfurie intinsa sau intr-un castron larg. Imediat ce au incoltit pot fi consumati.

Cum se consuma germenii de grau?

Exista mai multe variante de consum:

  • fie alegeti o cura de o luna in care luati in fiecare dimineata pe stomacul gol o lingura cu varf de germeni;
  • fie alegeti sa consumati germenii in salate de fructe sau de legume;
  • fie puneti germenii in cerealele integrale cu lapte sau iaurt pe care le mancati sau ar trebui sa le mancati in cateva dimineti pe saptamana.

Se recomanda sa nu preparati termic germenii de plante fiindca anulati tot conceptul terapeutic.

Proprietati germeni de grau

Germenii de grau reprezinta de fapt embrionii semintelor de grau, fiind bogati in vitamine precum vitamia A, vitamina C, vitamina E, vitamine din complexul B, vitamina PP, dar si minerale ca: magneziu, fosfor, potasiu, calciu etc. De asemenea graul incoltit are un continut ridicat de substante puternic energizante si regenerante care ajuta la refacerea organismului, la scurtarea perioadelor de convalescenta si la eliminarea stresului oxidativ.

Citește și:

Beneficii germeni de grau

Previn diabetul

Germenii de grau contin carbohidrati de buna calitate care se absorb lent, mentinand constanta glicemia pe o perioada de cateva ore dupa ingestie. Astfel consumul de grau incoltit asigura mentinerea nivelului glicemiei fara a “biciui” pancreasul si metabolismul asa cum se intampla in cazul consumului de zahar sau produse care contin zahar.

Graul incoltit este puternic energizant

Germenii de grau sunt indicati in toate perioadele de convalescenta sau de suprasolicitare fizica si psihica: sportivi sau perioade de suprasolicitare fizica, examene, stres puternic, odihna insuficienta etc. Graul incoltit reface rezervele energetice ale organismului si reagleaza metabolismul.

Iti recomandam si alte articole:

Stafidele, remediu energizant al organismului

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.