Iarna grea a trecut, iar noi incepem sa ne facem curatenie in case, in suflet dar si in trup. Privat de legume si fructe proaspete si sufocat cu alimente grele precum carnea de porc, organismul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere pentru a se curata de pacatele iernii, a se revigora si a-si vindeca ranile pentru inca un an. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa profitam de verdeturile de sezon cu care ne putem hrani si hidrata corpul cu tot ceea ce are nevoie.

Cele mai folosite 17 plante pentru vindecare

5 Plante medicinale pentru detoxifierea de primavara

Urzica

urzica in detoxifierea de primavaraUrzica este o planta foarte comuna in viata satului romanesc, nu tocmai indragita de oameni din cauza aspectului ei si a tepilor care o face greu de cules, dar o adevarata minune pentru organismul nostru.

Ea este o sursa importanta de Vitamina A, B2, C si K si contine magneziu, potasiu, calciu, nitrati, acid folic si aminoacizi esentiali. Urzica este o planta de primavara perfecta pentru detoxifierea organismului, pentru reglarea sistemului circulator, eliminarea acidului uric, curatand astfel sangele si ficatul de toxinele acumulate peste iarna. Puternic tonic si fortifiant, urzica ajuta la regenerarea tesuturilor si la cicatrizarea ranilor, distruge viermii intestinali, are actiune diuretica, antiseptica, antimicrobiana si astringenta.

Urzica este planta perfecta pentru primavara datorita efectului sau detoxifiant dar si pentru ca revigoreaza organismul intr-un sezon in care anemiile si asteniile se instaleaza cu usurinta.

Spanac

Top 10 cele mai BUNE plante medicinale ROMANESTI
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: