Setari Cookie-uri

5 Plante pentru detoxifierea de primavara

Iarna grea a trecut, iar noi incepem sa ne facem curatenie in case, in suflet dar si in trup. Privat de legume si fructe proaspete si sufocat cu alimente grele precum carnea de porc, organismul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere pentru a se curata de pacatele iernii, a se revigora si a-si vindeca ranile pentru inca un an. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa profitam de verdeturile de sezon cu care ne putem hrani si hidrata corpul cu tot ceea ce are nevoie. Iata cinci plante de primavara cu efecte miraculoase asupra trupurilor si sufletelor noastre:

Spanacul apare primavara in pietii si nu trebuie omis din dieta zilnica de detoxifiere. El contine vitamina A, B1, B2, B6, C, E, K, acid folic si este o sursa importanta de fier si de fibre. Spanacul este o planta minune pentru ca stimuleaza rapid procesul de regenerare si crestere a organismului.


El se prepara in diverse feluri, poate fi gatit cu usturoi, se poate folosi la sucuri sau se poate consuma sub forma de salata. Spanacul este cunoscut pentru actiunile sale benefice asupra depresiilor nervoase si fizice, a pancreatitelor cronice, a anemiilor si asteniilor de primavara.


Leurda


Se spune ca leurda este planta pe care ursii o cauta imediat dupa ce ies din starea de hibernare de peste iarna. De ce? Pentru ca si ei incep procesul de detoxifiere.

Leurda are proprietati asemanatoare cu usturoiul si contine absolut tot ceea ce organismul nostru are nevoie primavara pentru a se energiza: vitamina A, C, calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, sodiu, sulf si adenozina, o substanta care ajuta la reducerea colesterolului din organism si la asimilarea grasimilor.



Leurda poate fi folosita cruda in salate, se poate pune in ciorbe sau supe, sau poate fi folosita in infuzii. Oricum ar fi ea folosita, leurda are un puternic efect detoxifiant al organismului, curata rinichii si vezica urinara, ajuta la eliminarea viermilor intestinali si este un tonic excelent in bolile de plamani.


Citeste articolul integral: "5 plante de sezon pentru detoxifierea de primavara" pe Garbo.ro


Garbo.ro iti recomanda si:

Detoxifiere de primavara: 3 alimente cu efecte minune

15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului

Sursa foto: Flickr.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.