Setari Cookie-uri

Beneficiile uimitoare pentru sanatate ale Uleiului de Argan

Uleiul de argan supranumit si 'Aurul Marocului' ramane unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Unanim recunoscut ca un adevarat miracol anti-imbatranire, antioxidant puternic si emolient, regenerator si restructurant, antiinflamator si cicatrizant, uleiul de Argan protejeaza pielea de radicali liberi.

Pentru a obtine un litru de ulei, este necesara productia a circa 6 arbori Argania Spinosa. Uleiul pur nu contine niciun fel de substante chimice sintetice care ar putea irita pielea sensibila.

Datorita continutului sau ridicat de acizi grasi nesaturati, antioxidanti si vitamina E, Uleiul de Argan este un remediu foarte bun, fiind tot mai intens utilizat in industria cosmetica.

Unanim recunoscut ca un adevarat miracol anti-imbatranire, cu numeroase alte proprietati la fel de importante in diferitele tratamente cosmetice. Antioxidant puternic si emolient, regenerator si restructurant, antiinflamator si cicatrizant, Uleiul de Argan este absorbit rapid in piele si nu lasa urme. Totodata protejeaza pielea de radicali liberi, reduce umflaturile si amelioreaza durerile musculare.

Uleiul de Argan are efect antirid, dar este recunoscut si pentru prevenirea imbatranirii pielii. Este folosit cu succes in tratarea exemelor si a psoriazisului, acneei, cicatricilor . Se foloseste in remodelare corporala cu efect antivergeturi si pentru masajul anticelulitic dar este si un foarte bun remediu pentru par degradat, par cu matreata, unghii fragile si arsuri solare.

Citește și:

Productia de ulei prin metode traditionale:

In trecut locuitorii Marocului colectau in gropi deseurile nedigerate de caprele salbatice care urcau in copaci pentru a manca aceste fructe de argan dupa care le presau si obtineau uleiul de argan. In present uleiul este realizat prin presare la rece cu utilaje specifice a fructelor recoltate si selectionate direct din copaci.

(Foto: Producerea uleiului de Argan by Chrumps- Wikipedia)

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.