Setari Cookie-uri

Dulce sanatos: 7 inlocuitori naturali ai zaharului

Oricat de delicios ar fi el, zaharul este nociv pentru sanatatea noastra. Consumul de zahar duce la aparitia bolilor precum diabetul, obezitatea, cancerul, anemia, tulburari homonale etc. Hai sa renuntam la zahar si sa il inlocuim cu succes unul din substituentele sale naturale!

zahar

Sursa foto: www.shutterstock.com - 74159461 .Fotografie utilizata sub licenta din 04/22/2011

Extract de stevie dulce

Stevia Rebaudina este o specie de stevie a carei frunze sunt de 30 de ori mai dulci decat zaharul si din care se extrage dulcostevina, substanta indulcitoare. Faptului ca stevia este o planta, indulcitorul care se extrage din ea are un indice glicemic mic.

Aceasta este o planta minune datorita proprietatilor sale miraculoase: contine vitamina A si C, maneziu, fier, reduce glicemia din organism, regleaza pofta de dulce, taie pofta de mancare, stimuleaza metabolismul, combate depresia, oboseala cronica, vindeca acneea, candidoza, gingivitele etc. Datorita faptul ca are un indice glicemic 0 si dar este dulce este foarte buna pentru diabetici. De asemenea, are 0 calorii!

Sirop de artar

Siropul de artar este un indulcitor natural ce se obtine din copacii de artar. Se considera ca acest sirop este mai eficient decat mierea din punct de vedere al numarului de calorii. De asemenea, el este bogat in mangan, magneziu, potasiu si zinc, previne afectiunile inimi, previne cancerul la prostata si intareste sistemul imunitar. Are 4 de calorii pe gram iar indicele glicemic este de 54.

Citește și:

inlocuitori naturali ai zaharului - mierea de albine

Sursa foto: www.shutterstock.com - 17027095 .Fotografie utilizata sub licenta din 11/28/2008

Miere de albine

Mierea de albine nu are nevoie de nicio introducere pentru ca stim cum este ea produsa, din ce este produsa si ce gust minunat are. Ceea ce subliniem este faptul ca mierea este unul din cei mai vechi indulcitori naturali cunoscut de om, are proprietati antiseptice, intareste sistemul imunitar, contine antioxidanti, vitamine si minerale si este benefica in afectiunile digestive, in cele hepato-biliare, cardio-vasculare, respiratorii, in afectiuni sangvine si in boli ale aparatului urinar.

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.