Setari Cookie-uri

Lintea, din nou la moda

Lintea castiga din nou teren in bucataria europeana, ca urmare a interesului crescand acordat de consumatori alimentatiei sanatoase. Iata doar cateva dintre motivele pentru care lintea nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra: este una dintre leguminoasele cele mai usor de digerat, in amestec cu orez si legume alcatuieste un meniu vegetarian bogat in proteine si sarac in grasimi si are un continut exceptional de fibre alimentare.

Verde, rosie, bruna, blonda, mare, medie sau mica, lintea se gaseste in diverse sortimente. Avantajul lintei fata de majoritatea leguminoaselor este ca, fiind mai mica, necesita un timp mai redus de pregatire (intre 20 si 30 de minute). Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentatie sunt lintea verde si cea rosie, care isi pastreaza cel mai bine forma si proprietatile in urma fierberii. Cu un gust fin, asemanator celui de nuca, lintea verde este cea mai raspandita varietate de linte. In schimb, lintea rosie este cel mai rar sortiment.

Inainte de a se pune la fiert, lintea trebuie aleasa cu atentie si spalata. Se poate lasa la inmuiat peste noapte, intr-o cantitate de apa de 3 ori mai mare decat cea de linte. Boabele care plutesc se indeparteaza. Pentru a elimina efectul de flatulenta pe care l-ar putea produce, se lasa la inmuiat timp de 8 ore, dupa care apa se arunca, iar lintea se spala bine inainte de a fi pusa la fiert in apa curata. Consumata in salata, in amestec cu legume bogate in vitamina C, precum rosii, ardei sau broccoli, lintea isi sporeste proprietatile nutritive, iar fierul pe care il contine este absorbit mult mai usor.

Citește și:

Extrem de usor de pregatit este si supa de linte: lintea se fierbe, impreuna cu legumele preferate, ca pentru orice supa, iar spre final, pentru un plus de gust, se poate adauga putin chimen sau coriandru.

Va puteti convinge de proprietatile exceptionale ale lintei si de gustul savuros al mancarurilor pe baza de linte incercand lintea verde si cea rosie, de la SanoVita!

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.